14:36 21.04.2020

Співробітники музеїв проти відкриття до кінця карантину - звернення Ройтбурда до Степанова

2 хв читати

Співробітники українських музеїв виступають проти початку роботи до скасування запроваджених обмежувальних заходів із недопущення поширення коронавірусної хвороби COVID-19 у країні.

Про це йдеться у зверненні до міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, яке оприлюднив на своїй сторінці у Facebook директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.

"Запровадження карантину стало ударом для музеїв. Але їх відкриття до кінця карантину може стати ще більшим ударом. У кожному залі музею мають перебувати доглядачі. Усі вони люди похилого віку, що, як правило, живуть у віддалених районах міст. Нині вони на самоізоляції. Якщо запускати музеї, особливо у великих містах, то це спричинить витрати на транспорт для доглядачів, що перевищують не лише їхні зарплати, а й те, що музеї могли б заробити в умовах обмеженої відвідуваності та неможливості проведення лекцій, екскурсій, дитячих програм та інших масових заходів. Крім того, не хотілося б ставити під удар їхнє здоров'я", - йдеться у зверненні.

Ройтбурд зазначив, що для невеликих музеїв у невеликих містах цієї проблеми, можливо, не існує. "Але в Києві, в Одесі, Львові, Дніпрі музеї до цього не готові. Я говорив із колегами з цих міст, і наші позиції повністю збіглися", - написав він.

"Музейна спільнота просить вас переглянути рішення про відкриття музеїв. Думаю, розумніше було залишити його на розсуд музеїв. Можливо, деякі музеї могли б відкритися в обмеженому режимі. У будь-якому разі, це має вирішувати кожен конкретний музей самостійно. Загалом у країні сьогодні відкривати музеї не можна", - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, Степанов уранці у вівторок повідомив, що Міністерство охорони здоров'я України винесе на найближче засідання Кабінету Міністрів питання щодо продовження карантину до 12 травня з пом'якшенням. "Це можуть бути, наприклад, прогулянки парками, але ці прогулянки мають бути чітко регламентовані щодо кількості людей і засобів індивідуального захисту, і в цій постанові будуть виставлені дуже чіткі критерії", - сказав він.

Степанов також повідомив, що МОЗ запропонує "відкрити для відвідувачів музеї, бібліотеки, але також із чітким дотриманням карантинних обмежень щодо дистанцій, засобів індивідуального захисту і термоскринінгу на вході".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА