19:04 04.06.2018

Київ виступає за посилення тиску на РФ у зв'язку з вироком Сущенку

2 хв читати
Київ виступає за посилення тиску на РФ у зв'язку з вироком Сущенку

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з винесенням 4 червня Московським міським судом (РФ) вироку українському журналісту Роману Сущенку.

"Ігнорування судом доведених стороною захисту фактів скоєної проти Романа Сущенка провокації і грубої фальсифікації справи є черговим свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації", - йдеться в коментарі МЗС України щодо вироку у справі Р.Сущенка, оприлюдненому в понеділок.

"Цинічне нехтування Росією основними правами людини свідчить про необхідність посилення міжнародного тиску на Москву для припинення агресії, репресій і утисків українських громадян", - наголошують в українському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС вимагають негайно скасувати незаконне рішення у справі Р.Сущенка, звільнити його з-під варти і забезпечити безперешкодне повернення до України.

"Закликаємо світове співтовариство, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових та політичних заходів для звільнення і повернення до України Романа Сущенка та інших громадян України, які стали заручниками кремлівського режиму в умовах триваючої агресії проти нашої держави", - йдеться в коментарі.

Як повідомлялося, про затримання українського журналіста Р.Сущенко при нібито "проведенні шпигунської акції" в Москві ФСБ РФ повідомила 3 жовтня 2016 року. Йому пред'явили звинувачення в шпигунстві та заарештували. Обвинувачення пропонувало призначити українцеві покарання у вигляді 14 років колонії суворого режиму. Захист наполягав на невинності підсудного, який, на її думку, став жертвою провокації.

Захисник Марк Фейгін стверджує, що Р.Сущенко, який протягом шести років проживав у Франції, як паризький кореспондент агентства "Укрінформ", неодноразово відвідував Росію і під час затримання перебував тут в особистих справах - у РФ у нього проживають родичі.

Московський міський суд у понеділок, 4 червня, засудив Р.Сущенка до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА