На швидкісних трасах зменшать ширину лівих смуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На швидкісних трасах зменшать ширину лівих смуг

Казна та Політика
2596
Ширина лівих смуг руху на дорогах І категорії з трьома і більше смугами руху в одному напрямку зменшиться до 3,5 м замість 3,75 м. Оновлені будівельні норми набирають чинності 1 вересня.
Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.
“Звуження ширини смуг руху на дорогах — дуже вдала практика для підвищення безпеки, яка працює у багатьох країнах Європи та світу. Тому ми вирішили запровадити її під час нового будівництва найбільших і найінтенсивніших українських трас при влаштуванні лівих швидкісних смуг. Це дозволить мінімізувати перевищення дозволеної швидкості на дорогах, зробить водіїв більш уважними за кермом, отже, аварій і ДТП стане менше. Зміна почне діяти вже з 1 вересня”, — зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
З 1 вересня набувають чинності нові зміни у ДБН щодо проектування доріг загального користування:
  • з 3,75 до 3,5 м звужується ширина лівих смуг руху на дорогах І категорії. Це траси з 3-ма і більше смугами руху в одному напрямку. Для реконструйованих трас ця норма є рекомендаційною.
  • встановлено нову ширину зупиночної смуги руху на дорогах вищих категорій (І-ІІ категорій) – 3 м замість 2,5 м. Зараз ширина цієї смуги дуже небезпечна і спричиняє додаткові аварії.
  • встановлені сучасні та більш безпечні вимоги до проектування горизонтальних та вертикальних кривих. Це актуально для гірських трас, трас на іншому складному ландшафті тощо.
Все це дозволить:
  • мінімізувати перевищення дозволеної швидкості на дорогах,
  • зробить водіїв більш уважними за кермом, отже, аварій і ДТП поменшає.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас