12:13 02.11.2018

ДФС порушила вимоги Порядку проведення спецперевірки кандидата на посаду директора НАБУ Ситника - суд

2 хв читати
ДФС порушила вимоги Порядку проведення спецперевірки кандидата на посаду директора НАБУ Ситника - суд

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення у справі за позовом ТОВ "Юридична компанія "Студія права" до Державної фіскальної службі (ДФС) України щодо надання завідомо неправдивої інформації з висновком про достовірність відомостей декларації Артема Ситника, який був на той час кандидатом на посаду директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

"Суд 2 листопада 2018 завершив розгляд справи №826/10323/16 за позовом ТОВ "Юридична компанія "Студія права" до ДФС України щодо надання податковим органом завідомо неправдивої інформації з висновком про достовірність відомостей декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру Ситника A.C. під час проходження ним спеціальної перевірки в межах участі у конкурсі на посаду директора НАБУ", - йдеться на сайті Окружного адмінсуду Києва в п'ятницю.

У повідомленні зазначено, що за результатами розгляду справи (тривав більше двох років) суд ухвалив рішення про часткове задоволення позовних вимог шляхом визнання протиправними дій ДФС щодо направлення інформації про результати спеціальної перевірки А.Ситника в порушення вимог п. 12 Порядку проведення спеціальної перевірки відомостей про осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого указом президента України 25 січня 2012 року №33/2012.

У п. 12 цього Порядку зазначено: "У разі встановлення за результатами спеціальної перевірки розбіжностей у наданих претендентом на посаду автобіографії та/або декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік претенденту на посаду повідомляється про такий факт і йому надається можливість протягом п'яти робочих днів надати письмове пояснення і/або виправити розбіжності".

А.Ситника було призначено директором НАБУ в квітні 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні розпочав роботу перший цех із ремонту та виробництва німецької бронетехніки

На фронті відбулося понад 80 бойових зіткнень, ситуація залишається напруженою, але контрольованою - Генштаб

Керівники McDonald's, Siemens Energy, Lloyd's, Genesis, Inditex, Egis увійшли до нової Консультативної ради бізнесу для інвестицій в Україну

Зеленський прибув із візитом до Німеччини для участі в конференції з відновлення України та переговорів із Шольцом

НБУ збільшив у 1,5 раза кредитний потенціал банків новою структурою капіталу та вимогами до його достатності

Окупанти за добу завдали по Україні два ракетних і 45 авіаударів із застосуванням 64 КАБів - Генштаб

Українські та японські компанії підписали 23 меморандуми про співпрацю напередодні URC2024

Сирський обговорив із головою Військового комітету НАТО ситуацію на фронті

На Харківщині потонула восьмирічна дитина - ДСНС

Зняття обмежень на використання західної зброї вкрай важливе для України - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА