RU
 

Гутерріш привітав обмін полоненими на Донбасі

Корреспондент.net,  17 квітня 2020, 06:32
0
189
Гутерріш привітав обмін полоненими на Донбасі
Генсек ООН Антоніу Гутерріш

Генсек ООН висловив надію, що цей жест стане кроком у напрямку стійкого припинення вогню і подальшого розведення сил.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш привітав обмін полоненими на сході України. Про це 16 квітня повідомив офіційний представник генсека Стефан Дюжаррік.

"Генеральний секретар вітає сьогоднішнє взаємне звільнення і обмін полоненими, пов'язане з конфліктом на сході України", - йдеться в заяві.

За словами Дюжарріка, Гутерріш сподівається, що "ця важлива гуманітарна акція напередодні православного Великодня стане позитивним кроком на шляху до подальшого прогресу, включаючи постійне припинення вогню, відповідно до його глобального заклику, а також до подальшого розведення сил і безперешкодного гуманітарного доступу через лінію дотику".

Також генсек ООН закликав усі сторони вжити подальших заходів в цьому дусі в рамках поточних мирних зусиль, що вживаються нормандською четвіркою (Німеччина, Росія, Україна і Франція), контактною групою, ОБСЄ та іншими з метою забезпечення прогресу в здійсненні мінських домовленостей.

 

Нагадаємо, у четвер, 16 квітня, відбувся перший в цьому році обмін полоненими між Україною та самопроголошеними "ДНР" і "ЛНР".

Обмін пройшов за формулою "20 на 14". Київ передав 14 утримуваних осіб, а в Україну прибули 20 осіб.

Звільнені полонені розповіли про тортури


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинаООНдонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі