У мелітопольському музеї оновили розділ експозиції, присвяченої новінтій історії України

Автор: Мелітопольський краєзнавчий музей | 18 червня 2018 18:01 |

14 червня 2018 року о 15.00 в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулась презентація оновленого розділу експозиції, присвяченої новінтій історії України, "ВІЙНА НА СХОДІ УКРАЇНИ: БИТВА ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ".


Першими відвідувачами виставки стали представники ГО "Міжрайонна спілка учасників АТО" та її голова  Володимир Мінко, Національної гвардії України, активісти та волонтери, зокрема члени ГО "Спілка волонтерів та ветеранів АТО "Небайдужі"  на чолі з головою правління  Людмилою Шведюк, представники закладів освіти та культури. Відкрили виставку директорка музею Лєйла Ібрагімова, радник міського голови на громадських засадах з питань АТО Василь Єфименко, керуюча справами виконкому Олена Дубініна.

Можна як завгодно називати конфлікт на Донбасі – АТО, ООС, «гібридна війна», уповільнена агресія або ще як-небуть, але від цього він зовсім не перестане бути війною – у повному розумінні цього слова.

І хоча вона ще далеко не закінчилася, варто знати хроніки останніх трагічно-героїчних  4-х років, які для нашої країни стали бойовими…

У бойових діях беруть участь добровольці, регулярні війська, спецслужби та правоохоронці. Забезпеченням бійців на фронті займаються волонтери. А для нас – мирних мешканців – головним завданням є знати, пам’ятати і шанувати тих, хто забезпечує нам мирне життя в мирному місті – наших сучасних героїв!  

Воїнам потрібна увага, мешканцям сходу – інформація, решті українців – небайдужість, а всім разом – правда…

Знати правду про війну на сході України – це те, чого бажає нині кожен свідомий українець, дізнатися, як і чим живуть та воюють наші захисники має прагнути той, для кого Мелітополь та Україна  – по-справжньому рідні. Саме про них – військовослужбовців,  ветеранів АТО, волонтерів, активістів на місцях – для всієї громади в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відкрито  тематичний розділ «ВІЙНА НА СХОДІ УКРАЇНИ: БИТВА ЗА НАЗАЛЕЖНІСТЬ».

День презентації оновленої експозиції – 14 червня – обрано не випадково. 14 червня 2014 року в небі над Луганськом був збитий український літак Іл-76, на борту якого перебувало 49 десантників і 9 членів екіпажу – всі вони загинули. У той же день під Маріуполем бойовики влаштували засідку, обстрілявши автоколону Держприкордонслужби України. Під час бою загинули 5 українських прикордонників, ще семеро військовослужбовців отримали поранення. Але загибель усіх 49 військових, які перебували на борту збитого літака, стала найбільшою з початку антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою Збройних сил України за період її незалежності.

У зв’язку з четвертими роковинами трагедії - загибелі екіпажу Іл-76 в небі над м. Луганськ при виконанні бойового завдання 14.06.2014, на вшанування пам’яті військовослужбовців – учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України 14 червня в Мелітополі оголошено Днем жалоби.

 

 

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень