ua en ru

Зеленський ввів Абромавичуса до складу наглядової ради "Укроборопрома"

Зеленський ввів Абромавичуса до складу наглядової ради "Укроборопрома" Фото: Айварас Абромавичус (zelenskiy site)

Зеленський призначив Абромавичуса членом наглядової ради

Президент Володимир Зеленський призначив Айвараса Абромавичуса членом наглядової ради державного концерну "Укроборонпром". Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

В АП зазначають, що таке рішення було прийнято "у зв'язку із закінченням строку повноважень членів наглядової ради Я.Скалька, І.Черкаського".

Зеленський ввів Абромавичуса до складу наглядової ради "Укроборопрома"

Айварас Абромавічус - литовський та український підприємець, співвласник і один з керівників шведської інвестиційної компанії East Capital. Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про внесення до парламенту проект закону щодо прозорої роботи "Укроборонопрому", закупівель у цій сфері. За його словами, Кабмін виділяє 32 млн грн для аудиту "Укроборонопрому".

РБК-Україна писало, що п'ятий президент України Петро Порошенко ще 17 квітня заявив, що аудит "Укроборонпрому" розпочався. За словами Порошенка, аудит "коштує мільйони доларів, які треба сплатити з державного бюджету".

Додамо, що Зеленський раніше затвердив новий склад Ради національної безпеки і оборони. До нього увійшли перший заступник голови Служби безпеки України Іван Баканов, глава Адміністрації президента Андрій Богдан, секретар РНБО Олександр Данилюк, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступники голови АП Вадим Пристайко та Руслан Рябошапка, а також начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак.