День фінансів, 7 травня: правила для колекторів від НБУ, відпочинок за держкошт, онлайн-продажі IKEA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 травня: правила для колекторів від НБУ, відпочинок за держкошт, онлайн-продажі IKEA

1009
Четвер, 7 травня: про нові правила для колекторів, роботу транспорту і метро, ​​дії IKEA:
Українці перестали забирати депозити з банків. Вилучення строкових гривневих депозитів і валютних коштів населення в кінці квітня припинилося. Гривневі кошти населення в цілому, і термінові гривневі депозити зросли на +0,3%, а валютні кошти вперше з початку відтоку зросли на 0,2% в доларовому еквіваленті.
НБУ оприлюднив правила роботи колекторських компаній. З-поміж іншого Національний банк планує чітко врегулювати і розширити джерела фінансування. Посилити нагляд за ринковою поведінкою в частині забезпечення прозорості і розкриття інформації, захисту прав клієнтів через дотримання компаніями стандартів доброчесної поведінки з боржниками.
Список для “кредитних канікул”. Поки в Україні кредитні канікули, пропонуємо ознайомитися зі списком документів, які будуть потрібні кожному для їх оформлення. Все тому, що для отримання кредитних канікул у зв’язку з обмеженнями, пов’язаними з пандемією коронавірусу, фізособам необхідно документально підтвердити, що фінансовий стан постраждав саме через карантин.
Чиїм коштом цей… відпочинок? Державним. У держбюджеті варто передбачити 200 млн грн. на субсидування сімей з низькими доходами для відпочинку в Україні в 2020 році. Таку ініціативу лобіює глава Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів. Фінансування туризму на державному рівні – це інвестиції в економіку, впевнена вона.
Коли запрацює громадський транспорт і метро. До 22 травня різких змін щодо громадського транспорту не буде, і більша кількість людей зможе користуватися ним після цієї дати. Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.. У київському метрополітені також не знають, коли їм дозволять працювати. Єдине, що там сказали, що до роботи в будь-якому форматі готові.
(Не) відкриття IKEA. Знову… З приходом IKEA в Україну вийшло як у приказці “Обіцяного три роки чекають” – шведський меблевий гігант оголосив про вихід на український ринок в кінці 2017 року. Повідомляючи про чергове перенесення в кінці минулого року. І ось зараз в українському офісі IKEA перервали мовчання і, як і очікувалося, повідомили про чергове перенесення термінів. Тепер в IKEA планують відкриття першого магазину в Києві після завершення карантину. Хороша новина в тому, що найближчим часом IKEA планує почати онлайн-продажі в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас