TSMC збудує у США завод за $12 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TSMC збудує у США завод за $12 млрд

Фондовий ринок
760
Влада американського міста Фенікс, штат Аризона, схвалили низку фінансових стимулів і урядову підтримку для заводу з виробництва мікросхем Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), запланована вартість якого складає $12 млрд.
Як повідомляє Bloomberg, це рішення є кроком на шляху до впровадження високотехнологічного виробництва в США і розв’язання проблем національної безпеки в ланцюжку поставок галузі.
Місто погодився виділити близько $200 млн на будівництво доріг, каналізації та іншої інфраструктури.
Рішення розмістити завод в Аризоні було прийнято після того, як адміністрація Трампа попередила про загрозу, пов’язану з тим, що велика частина світової електроніки виробляється за межами США. TSMC, основний виробник мікросхем для таких компаній, як Apple, уклала з адміністрацією угоду про створення робочих місць в Америці і виготовлення чутливих компонентів всередині країни з міркувань національної безпеки.
Згідно з прогнозами TSMC, протягом наступних років завдяки проєкту у Феніксі компанія створить близько 1900 нових робочих місць.
Тайванська компанія повідомила, що сподівається з часом переконати своїх постачальників налагодити виробництво в безпосередній близькості від свого нового виробничого підприємства. Виробники мікросхем Intel і Micron Technology вже мають виробничі потужності в західному штаті і протягом багатьох років допомогли створити динамічну місцеву напівпровідникову промисловість.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас