Документ z0088-21, чинний, поточна редакція — Прийняття від 23.11.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 02.02.2021. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

23.11.2020  № 797


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 січня 2021 р.
за № 88/35710

Про затвердження Порядку взаємного обміну інформацією про вручення/невручення або відмову від отримання рекомендованих листів з постановами про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі

Відповідно до абзацу четвертого пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2019 року № 1174 «Деякі питання фіксації порушень законодавства про автомобільний транспорт», з метою взаємного обміну інформацією про вручення/невручення або відмову від отримання рекомендованих листів з постановами про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок взаємного обміну інформацією про вручення/невручення або відмову від отримання рекомендованих листів з постановами про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі, що додається.

2. Визначити Державну службу України з безпеки на транспорті та національного оператора поштового зв’язку адміністраторами з питань обміну інформацією, що забезпечують та здійснюють технічне супроводження інформації про стан проходження постанов про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі, збереження та захист даних, відповідають за належне функціонування автоматизованих інформаційних систем та програмного забезпечення (далі - інформація).

3. Державній службі України з безпеки на транспорті та національному оператору поштового зв’язку забезпечити в тримісячний строк з дня набрання чинності цим наказом підготовку та затвердження протоколів обміну інформацією.

4. Директорату цифрової інфраструктури на транспорті (Ф. Сафаров) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

5. Відділу зовнішніх комунікацій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства інфраструктури України.

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Абрамовича Д.

Міністр

В. Криклій

ПОГОДЖЕНО:

Перший заступник
Міністра цифрової трансформації України

Міністр внутрішніх справ України

Голова Державної служби України
з безпеки на транспорті




О. Вискуб

А. Аваков


Є. Прокопчук



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
інфраструктури України
23 листопада 2020 року № 797


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 січня 2021 р.
за № 88/35710

ПОРЯДОК
взаємного обміну інформацією про вручення/невручення або відмову від отримання рекомендованих листів з постановами про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі

I. Загальні положення

1. Порядок взаємного обміну інформацією про вручення/невручення або відмову від отримання рекомендованих листів з постановами про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі (далі Порядок), визначає механізм взаємного обміну інформацією між Державною службою України з безпеки на транспорті та національним оператором поштового зв’язку під час формування та пересилання рекомендованих листів з повідомленням про вручення, якими надсилаються постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі (далі - постанова), а також взаємного обміну інформацією щодо вручення/невручення або відмови відповідальних осіб, зазначених у частині першій статті 14-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, від отримання рекомендованих листів (далі - інформаційна взаємодія).

Взаємодія Державної служби України з безпеки на транспорті та національного оператора поштового зв’язку під час пересилання рекомендованих листів з повідомленням про вручення здійснюється з урахуванням вимог законодавства України у сфері поштового зв’язку та цього Порядку.

2. Суб’єктами інформаційної взаємодії відповідно до цього Порядку є Державна служба України з безпеки на транспорті та національний оператор поштового зв’язку.

3. Інформаційна взаємодія здійснюється з використанням:

центру обробки даних (далі - ЦОД);

комплексу інформаційно-телекомунікаційних систем обробки пошти національного оператора поштового зв’язку (далі - система обробки пошти).

II. Вимоги до організації інформаційної взаємодії

1. Формат та структура даних обміну, форма журналу їх обліку, параметри обміну, вимоги до захисту інформації, строки впровадження програмного забезпечення для інформаційної взаємодії визначаються відповідними спільними рішеннями суб’єктів інформаційної взаємодії, які оформлюються окремими протоколами.

2. Інформаційна взаємодія здійснюється в електронній формі за допомогою технічних засобів телекомунікацій.

3. Суб’єкти інформаційної взаємодії забезпечують своєчасне та в повному обсязі надання інформаційних ресурсів, необхідних для виконання покладених на них функцій.

III. Інформаційна взаємодія під час формування та доставлення адресату рекомендованих листів з постановами та повідомленням про їх вручення

1. Для формування ЦОД постанови та рекомендованого листа з повідомленням про вручення (далі - поштове відправлення) використовується інформація, отримана від системи обробки пошти, із:

бази даних поштових адрес та індексів;

штрихових кодових ідентифікаторів.

2. Під час підготовки та відправлення згрупованих поштових відправлень:

списки згрупованих поштових відправлень, сформованих в електронній формі та засвідчених кваліфікованим електронним підписом посадової особи Державної служби України з безпеки на транспорті, передаються ЦОД до системи обробки пошти;

звірені та засвідчені кваліфікованим електронним підписом відповідальної особи національного оператора поштового зв’язку списки згрупованих поштових відправлень, отримані системою обробки пошти в електронній формі, передаються в електронній формі ЦОД.

3. Відстеження поштового відправлення здійснюється шляхом отримання ЦОД інформації із системи обробки пошти в електронній формі.

4. Інформація про вручення/невручення або відмову від отримання поштового відправлення на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи (місцезнаходження юридичної особи) з постановами про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі, із зазначенням дати вручення чи повернення до підрозділу національного оператора поштового зв’язку передається із системи обробки пошти до ЦОД у форматі запиту/відповіді з подальшою автоматизацією процесу.

5. Інформація про надходження до підрозділу національного оператора поштового зв’язку повідомлення про вручення або повернення рекомендованого листа передається із системи обробки пошти до ЦОД у форматі запиту/відповіді з подальшою автоматизацією процесу.

6. Під час підготовки та відправлення повідомлень про вручення або повернення рекомендованих листів:

ЦОД отримує в електронній формі сформовані системою обробки пошти накладні-реєстри згрупованих повідомлень про вручення/невручення або відмову від отримання рекомендованих листів, засвідчені кваліфікованим електронним підписом відповідальної особи національного оператора поштового зв’язку, для внесення відповідної інформації;

звірені накладні-реєстри згрупованих повідомлень про вручення та невручення рекомендованих листів, отримані ЦОД в електронній формі, які засвідчено кваліфікованим електронним підписом посадової особи Державної служби України з безпеки на транспорті, передаються в електронній формі до системи обробки пошти.

Т.в.о. Генерального директора
Директорату цифрової
інфраструктури на транспорті



Р. Кузнецов



вгору