Бізнес виступив проти податку на доходи за принципом "багатий платить більше" (таблиця) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес виступив проти податку на доходи за принципом "багатий платить більше" (таблиця)

Казна та Політика
5187
У Верховній Раді було зареєстровано законопроект про збільшення податку на доходи у залежності від рівня доходів. Представники бізнесу виступили проти збільшення податкового навантаження для сумлінних платників.
Законопроект №10066 “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо запровадження прогресивної шкали оподаткування при сплаті податку на доходи фізичних осіб)” опубліковано на сайті Ради, його зареєстрували 19 лютого.
Законопроектом пропонується запровадити прогресивну шкалу ПДФО із максимальною ставкою податку 48%.

У пояснювальній записці йдеться, що ставки податку на доходи фізичних осіб у Європі є значно вищими, ніж 18% в Україні. Максимальний податок на доходи фізичних осіб, що сплачується у Франції, становить 75 %, у Канаді – 50 % та у Норвегії – 39 %.
Автори законопроекту пропонують “для відновлення соціальної справедливості” запровадити прогресивну шкалу оподаткування доходів фізичних осіб за принципом: “багатий платить більше”.
Представники бізнесу заявили, що не підтримують запровадження прогресивної шкали оподаткування та збільшення податкового навантаження для сумлінних платників.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас