22:24 09.10.2018

Питання Томосу для України обговорюватиметься після звіту екзархів Вселенського Патріарха в Стамбулі

1 хв читати
Питання Томосу для України обговорюватиметься після звіту екзархів Вселенського Патріарха в Стамбулі

Обговорення питання Томосу про автокефалію Україні відбудеться тільки після звіту екзархів Вселенського Патріарха в Стамбулі, яке заплановане на середу, 10 жовтня, повідомив голова інформаційного управління УПЦ КП Євстратій Зоря.

"Тільки сьогодні (09.10) екзархи Вселенського Патріарха відбули з Києва в Стамбул. Завтра (10.10) звітуватимуть, тільки після цього можливо обговорення питання Томосу. Тому повідомлення, що "Томос вже є"- не відповідають дійсності, а інформаційно - шкідливі, тому що після хвилі "перемоги" піде хвиля "зради", коли виявиться, що питання Синод ще не обговорив", - написав Є. Зоря на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок ввечері.

У свою чергу, директор Національного інституту стратегічних досліджень при президенті України, радник президента України Ростислав Павленко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук зазначив: "Єдиним надійним джерелом інформації про надання автокефалії Православній Церкві в Україні є офіційні повідомлення Вселенського Патріархату. Ніякі інші джерела або "джерела" ... інформації не мають, і тому не можуть повідомити".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА