17:13 14.05.2018

У НАТО занепокоєні "гібридними атаками" з боку Росії

1 хв читати
У НАТО занепокоєні "гібридними атаками" з боку Росії

Заступник генсека НАТО Арндт Фрайтаг фон Лорінгхофен, що відповідає за розвідку і безпеку, звинуватив Росію у поширенні пропаганди в інтернеті, повідомляє в понеділок телерадіокомпанія "Дойче велле".

"Росія прагне повернути собі втрачений статус великої держави, роблячи при цьому ставку на гібридні заходи, оскільки пропаганда і кібератаки дешевші за танки і ракети", - наводить його слова "Дойче велле".

У свою чергу глава федеральної служби з охорони конституції ФРН Ханс-Георг Масен, відомство якого здійснює функції контррозвідки, зазначив, що деякі країни досі використовують "методи гібридних операцій або так званих активних заходів, які вони використовували за часів холодної війни".

"На нас досі с лежить відбиток, залишений холодною війною. Загрози, які ми сьогодні називаємо гібридними, були здебільшого відомі у воєнний час та за часів холодної війни", - цитує Ханса-Георга Масена "Дойче велле" .

Раніше повідомлялося, що глава Служби безпеки Великобританії (MI5) Ендрю Паркер заявив, що країни Європи стикаються тепер із постійною загрозою своєму суспільному устрою з боку ворожих держав, і головною з таких сил є Росія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА