13:59 01.09.2014

Російські військові продовжують обстрілювати позиції АТО, є жертви серед мирного населення - РНБО

2 хв читати
Російські військові продовжують обстрілювати позиції АТО, є жертви серед мирного населення - РНБО

Російські військові продовжують обстріли позицій антитерористичної операції, заявляють у РНБО України.

"Вчора з території РФ з системи "Ураган" обстріляли українських військових поблизу села Весела Гора Слов'яносербського району Луганської області. Поранено чотирьох військовослужбовців. Терористи обстріляли території поблизу міста Щастя і селища Петрівка Станично-Луганського району, є загиблі серед цивільного населення", - сказав спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО А.Лисенко на брифінгу в Києві в понеділок.

Також він повідомив, що в неділю о 12:40 та13:10 прикордонники зафіксували запуск чотирьох ракет поблизу н.п. Красна Талівка Луганської області. Обстріл здійснювався з території Нижньомитякіна Ростовської області.

Крім того, за його словами, на прикордонному ділянці "Червоний Чабан" Херсонської області зафіксовано розвідувальний політ російського безпілотника з території тимчасово окупованого Криму.

Спікер РНБО розповів, що в неділю внаслідок обстрілу катерів українських прикордонних катерів Маріупольського загону охорони один катер затонув, врятовано восьмеро моряків, пошуки двох тривають.

"Учора о 15:10 із керованих ракетних установок з району населеного пункту Безіменне завдали удару по Маріупольському загону морської охорони в складі катерів "Гриф" і "Калкан". Катери патрулювали на відстані 3 миль від берега. На катері "Гриф" виникла пожежа, він затонув. На порятунок екіпажу прибули інші катери морської охорони, завдяки чому було врятовано восьмеро моряків, з яких семеро дістали поранень та опіків. Пошуки ще двох прикордонників тривають", - зазначив А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА