Промінвестбанк продав борг Фірташа майже на $46 млн з величезною знижкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промінвестбанк продав борг Фірташа майже на $46 млн з величезною знижкою

Фондовий ринок
758
Госпсуд Черкаської області 25 вересня задовольнив заяву ТОВ “Модус Фінанс” і замінив стягувача – Промінвестбанк на ТОВ “Модус Фінанс”. Боржником на $45,9 млн є ПрАТ “Азот”, яке входить до Ostchem Дмитра Фірташа, повідомляє Finbalance. Йдеться про заборгованість за кредитним договором ще від 23 липня 2013 року, де позичальником було ПрАТ “Сєвєродонецьке об’єднання “Азот” (також підконтрольна Фірташу), а поручителем – ПрАТ “Азот”.
Відповідне право вимоги за кредитним договором ТОВ “Модус Фінанс” викупило у Промінвестбанку за $13,4 млн (майже за 30% від розміру зазначеного боргу). Оплата була повністю здійснена, ПрАТ “Азот” проти заміни стягувача не заперечувало.
В Україні змінилася п’ятірка найбільш збиткових банків
У жовтні ПАТ “Рівнеазот” (теж підконтрольне Фірташу) зверталося до Госпсуду Рівненської області із заявою про визнання таким, що не підлягає виконанню, наказу цього суду від 25 вересня 2018-го у справі про стягнення з підприємства (як поручителя ПрАТ “Сєвєродонецьке про об’єднання “Азот”) на користь Промінвестбанку $45,9 млн.
Цю заяву ВАТ “Рівнеазот” аргументував тим, що Промінвестбанк в результаті поступки права вимоги фактично позбавлений законної можливості на стягнення цієї заборгованості, а новий кредитор (“Модус Фінанс”), в свою чергу, не має можливості звернутися із заявою про примусове виконання рішення на підставі виконавчого документа, оскільки в судовому наказі стягувачем вказано Промінвестбанк. Проте врешті-решт ПАТ “Рівнеазот” свою заяву відкликав.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас