14:18 09.12.2018

МВФ призначив на 18 грудня раду директорів з питання співпраці з Україною

1 хв читати
МВФ призначив на 18 грудня раду директорів з питання співпраці з Україною

Засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) з питання співпраці з Україною в рамках програми фінансування stand-by (SBA) призначено на 18 грудня, повідомляється на веб-сайті Фонду.

Як повідомлялося, Україна розраховує на ухвалення радою директорів Фонду в грудні рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, що завершувалася в березні 2019 року. Передбачається, що програма stand-by обсягом близько $ 3,9 млрд допоможе Україні підтримувати макростабільність в період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли у країні очікуються пікові виплати за зовнішнім боргом.

Верховна Рада наприкінці листопада ухвалила держбюджет-2019 з дефіцитом до 2,3% ВВП, що було однією з умов затвердження Програми. Через кілька днів МВФ заявив, що попередня оцінка документа є задовільною.

Крім цього, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРПКУ), мала переглянути тарифи на теплову енергію для теплокомуненерго (ТКЕ) після того, як уряд з 1 листопада підвищив ціни на природний газ для населення і ТКЕ на 23,5%.

Раніше МВФ заявляв, що очікує виконання від України всіх необхідних попередніх умов (prior actions) нової програми до 10 грудня, після чого терміново буде ініційовано засідання ради директорів для обговорення програми SBA.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА