15:43 06.09.2018

НБУ в четвер купив на ринку майже $40 млн

1 хв читати
НБУ в четвер купив на ринку майже $40 млн

Останні кілька днів пропозиція валюти на міжбанківському ринку перевищує попит на неї, що дало змогу Національному банку України поповнити резерви, повідомив заступник глави НБУ Олег Чурій.

"Ми купували валюту сьогодні. Купили майже $40 млн", - сказав він на брифінгу в центробанку в четвер.

О.Чурій наголосив, що Нацбанк не таргетує якийсь певний рівень курсу, а згладжує коливання і постійно зберігає присутність на ринку в разі потреби.

Він також повідомив, що від початку липня НБУ під час інтервенцій продав на підтримку гривні понад $700 млн, проте загалом від початку 2018 року чисте сальдо купівлі ним валюти на міжбанку в резерви становило близько $600 млн.

Заступник глави Нацбанку знову назвав нещодавнє послаблення гривні сезонним, нагадавши, що подібне послаблення в 2017 році розпочалося з кінця серпня. За словами О.Чурія, з огляду на очікування його повторення цього року учасники ринку почали заздалегідь купувати валюту, чим зрушили терміни сезонного послаблення національної валюти вперед.

О.Чурій також підтвердив прогноз резервів НБУ (які впали в серпні на 2,9% - до $17,23 млрд) до $20,7 млрд на кінець цього року.

"Наприкінці жовтня, можливо, ми відкоригуємо його, виходячи з тих інтервенцій, які ми зараз проводимо, і можливостей отримання фінансування", - додав заступник глави Нацбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА