RU
 

РФ не давала згоду на операцію Туреччини в Сирії

Корреспондент.net,  15 жовтня 2019, 15:02
0
398
РФ не давала згоду на операцію Туреччини в Сирії
Туреччина не погоджувала операцію в Сирії з Москвою

У Путіна назвали неприйнятною військову операцію Туреччини на півночі Сирії і висловили побоювання через плани Ердогана.

 
Операція турецьких військових у Сирії є неприйнятною, згоди між Москвою і Анкарою з цього питання не було. Про це у вівторок, 15 жовтня, заявив спецпредставник президента РФ з питань сирійського врегулювання Олександр Лаврентьєв, пише Інтерфакс.
 
 
За його словами, російська влада "завжди закликала до стриманості Туреччину" щодо Сирії. Так Лаврентьєв відповів на питання, чи дійсно між Росією і Туреччиною є якась згода з приводу турецької операції, як раніше заявляв президент Туреччини Реджеп Ердоган.
 
"Безпека турецько-сирійського кордону повинна бути забезпечена саме за рахунок введення урядових сил на всій довжині кордону. Тому ми ніколи не виступали і не підтримували ідею введення, в тому числі, турецьких підрозділів, не кажучи вже про сирійську збройну опозицію", - сказав спецпредставник президента РФ.
 
Лаврентьєв також висловив побоювання, що ця операція "дійсно здатна порушити цей крихкий міжконфесійний мир у тих районах (Сирії, - ред.)". "Він населений не тільки курдами, а й арабами, сунітами. Коли туди розселяють людей, які ніколи там не проживали, ви самі розумієте, це викликає невдоволення місцевих жителів, які століттями жили на цих територіях", - підкреслив він.
 
 
Лаврентьєв також запевнив, що Росія не допустить реального зіткнення між Туреччиною і Сирією, в цьому ніхто не зацікавлений. Так він відповів на питання, які кроки слід зробити, щоб уникнути реального зіткнення між Анкарою і Дамаском.
 
Раніше в Туреччині заявили, що не відмовляться від операції в Сирії через санкції, введені США.
 
Як заявляє Ердоган, Туреччина незабаром створить зону безпеки на півночі Сирії від Манбідж до кордону з Іраком, щоб перемістити в неї мільйон сирійських біженців.
 
За його словами, в ході операції "Джерело миру" Туреччина "звільнила від терористів" територію площею в 1 тис. кв. км.
 
Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина розпочала нову операцію в Сирії під назвою Джерело миру. Її метою є створення на півночі республіки буферної зони, куди зможуть повернутися біженці. Цю територію Анкара має намір очистити від бійців курдських воєнізованих формувань.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Операція Туреччини в Сирії
Ердоган: Туреччина залишиться у Сирії, поки сирійці не стануть вільними
Дамаск закликав курдів до спільної боротьби з Туреччиною
Північ Сирії: загиблі у сутичках між турецькими та сирійськими військовими
Ердоган: РФ підтвердила, що курди залишили північну Сирію
Ердоган та Путін домовилися щодо північного сходу Сирії
СПЕЦТЕМА: Операція Туреччини в Сирії
ТЕГИ: РоссияТурциякурдыСирия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі