10:18 01.06.2018

Комітет ВР ініціює консультації для якнайшвидшого визначення кандидатури міністра у справах ветеранів

2 хв читати
Комітет ВР ініціює консультації для якнайшвидшого визначення кандидатури міністра у справах ветеранів

Парламентський комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю має намір звернутися до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією найближчим часом провести консультації для визначення кандидатури майбутнього міністра у справах ветеранів, повідомив голова цього комітету Олександр Третьяков (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Наш комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю звернеться до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією найближчим часом провести консультації з коаліцією і профільним комітетом і визначитися з кандидатурою майбутнього міністра. Це необхідно для того, щоб міністерство повноцінно запрацювало з 1 січня 2019 року", - сказав О.Третьяков за підсумками круглого столу "Міністерство у справах ветеранів - погляд громадськості на його завдання і структуру", повідомляє прес-служба БПП.

Керівник комітету зазначив, що для нього важливо, щоб цей міністр узяв до уваги напрацювання проектного офісу із створення цього відомства, зокрема, реалізував ініціативу, згідно з якою в новому міністерстві працювало б не менш ніж 35-45% ветеранів.

За словами О.Третьякова, учасники круглого столу приділили особливу увагу концепції створення електронної системи обліку та надання послуг ветеранам. "Зокрема, із застосуванням мобільного додатка з робочою назвою "Е-ветеран". Я переконаний, що ми повинні використовувати всі можливості сучасних технологій для того, щоб полегшити життя ветеранам і забезпечити їх соціальний захист на належному рівні", - підкреслив він.

В ході круглого столу були представлені підсумки роботи проектного офісу із створення міністерства.

"Робоча група, яка займається питанням створення нового міністерства, пропрацювала два з половиною місяці. Тільки офіційно до її складу увійшли близько 100 осіб. Протягом останніх тижнів представники проектного офісу провели зустрічі з ветеранами та ветеранськими організаціями в Житомирській, Черкаській, Львівській, Чернігівській, Рівненській областях. На цих зустрічах обговорювали порядок формування територіальних органів міністерства, їх завдання і цілі ", - розповів голова комітету.

Як повідомлялося, в кінці квітня О.Третьяков заявив, що міністр у справах ветеранів повинен бути призначений в Україні не пізніше кінця травня - початку червня поточного року з тим, щоб Міністерство у справах ветеранів запрацювало з 1 січня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА