11:26 10.06.2020

В Україні кількість нових випадків COVID-19 дозволяє поступово виходити з карантину

1 хв читати
В Україні кількість нових випадків COVID-19 дозволяє поступово виходити з карантину

Кількість нових випадків COVID-19 дозволяє поступово виходити з карантину, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Києві в середу.

"Послаблення карантину - це вимушений крок, на який іде наша країна з урахуванням стабілізації епідемічної ситуації та запуском економіки. Тому, розробляючи етапи послаблення або виходу з карантину, ми шукаємо баланс, щоб не було різкого зростання випадків коронавірусної хвороби. Динаміка, яку ми помічаємо, залишається в нашій стратегії стримування, тобто кількість випадків не перевищує середню визначену нами кількість, що дозволяє нам переходити до наступних етапів послаблення", - сказав він.

"Водночас ми відзначаємо скорочення кількості госпіталізацій, скорочення кількості людей, які потрапляють у відділення інтенсивної терапії. Це може свідчити про те, що впроваджені заходи працюють, а також є припущення, що вірус у літній період може втрачати свою агресивність. Але такі випадки є, і нині майже 3,2 тис. ліжок зайняті пацієнтами з коронавірусною хворобою, 98 людей підключені до апаратів штучної вентиляції легенів",- додав Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА