12:10 04.02.2020

Дубілет анонсував пілот з централізації держзакупівель із 1 березня, запуск електронного лікарняного - до 1 квітня і пілот з електронної акцизної марки - до 1 липня

2 хв читати
Дубілет анонсував пілот з централізації держзакупівель із 1 березня, запуск електронного лікарняного - до 1 квітня і пілот з електронної акцизної марки - до 1 липня

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет анонсував, що пілотний проект щодо централізації державних закупівель стартує з 1 березня, запуск електронного лікарняного - до 1 квітня, а пілот з електронної акцизної марки - до 1 липня.

"У нас пілот розпочинається 1 березня. Ми всі міністерства зобов'язуємо купувати певний артикул продукції тільки через центральну закупівельну організацію. Це папір, бензин, якісь комп'ютерні комплектувальні", - сказав Дубілет в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, чим далі буде пілот, тим ширше буде артикул товарів, і тим більше держорганів у цьому братимуть участь.

"Думаю, що всі міністерства більшу частину своїх закупівель до кінця цього року робитимуть через центральну закупівельну організацію", - заявив він.

Також він повідомив, що до 1 квітня має запуститься проект з електронного лікарняного.

"Це не пов'язано із запуском другого етапу медреформи. Ми свідомо пішли на те, що ми спробували будувати більш автономно, ніж система eHealth, оскільки це великий і складний проект, і якщо ми будемо сильно на нього підв'язуватися, то можемо дуже довго запускатися. Поки що ми це будуватимемо насамперед на базі Пенсійного фонду, а потім це все з'єднаємо", - додав міністр.

Крім того, він розраховує, що пілотний проект з електронної акцизної марки буде запущено протягом першого півріччя, до 1 липня.

Серед іншого, за його словами, в 2020 році уряд реалізує рішення, яке дасть змогу бізнесу не відправляти інформацію до військкоматів, а військкомати просто братимуть її в Пенсійному фонді.

"Ми наразі це активно обговорюємо з Генштабом. Якщо буде ухвалено рішення, то досить швидко можна буде доопрацювати софт на стороні Пенсійного фонду і запустити це в найкоротші терміни. Сподіваюся, цього року ми це запустимо. З усіма ключовими міністрами начебто домовилися", - заявив Дубілет.


Повний текст інтерв'ю з Дубілетом буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА