RU
 

Правоохоронці розкрили схему поставок сигарет з окупованих територій

Корреспондент.net,  15 лютого 2020, 19:20
0
627
Правоохоронці розкрили схему поставок сигарет з окупованих територій
Фото: gp.gov.ua
Правоохоронці викрили схему поставок тютюнових виробів з окупованої території

Контрафактну продукцію перевозили через лінію розмежування і складували в Донецькій, Волинській, Дніпропетровській та Одеській областях.

 
В офісі Генпрокурора повідомили про викриття місця накопичення контрафактної продукції в Донецькій, Волинській, Дніпропетровській та Одеській областях на суму 20 млн грн в суботу, 15 лютого.
 
Група місцевих жителів Донецької області, діючи за попередньою змовою з невстановленими військовослужбовцями ЗСУ, організувала переміщення через лінію розмежування контрафактних тютюнових виробів у великих обсягах, які надалі розповсюджували по території України.
 
За результатами проведення більше 90 обшуків на території чотирьох областей за місцями проживання фігурантів, складських та офісних приміщень виявлено та вилучено 1500 ящиків тютюнових виробів (750 тисяч пачок сигарет) на загальну суму понад 20 млн гривень, кошти на суму понад 900 тис. гривень, які були отриманні від злочинної діяльності. Також правоохоронці вилучили чорнові записи, комп'ютерну техніку, вогнепальну зброю і патрони.
 
Готується клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюються всі обставини злочинної діяльності і коло причетних до злочинів осіб.
 
Нагадаємо, що раніше з Білорусі намагалися ввезти рекордну партію сигарет. На Волині затримали найбільшу цього року партію контрабандних сигарет. Будматеріали, зазначені в декларації, були лише прикриттям для 131 ящика цигарок.
 
Також повідомлялося, що Україна стала "лідером" із контрабанди сигарет в ЄС. Обсяг незаконного ринку сигарет промислового виробництва в Україні виріс майже в сім разів за три роки.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Генпрокуратурасигаретытабачные изделияконтрафакт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі