День фінансів, 5 серпня: шерифи замість дільничних, визначення "елітності" авто, ціни на газ у серпні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 серпня: шерифи замість дільничних, визначення "елітності" авто, ціни на газ у серпні

863
Середа, 5 серпня. Як зареєструвати бізнес, поки не працює реєстр юросіб, і що буде з цінами на газ.
В Україні з’являться шерифи. Дільничних планують поступово замінювати поліцейськими громади, які будуть працювати як шерифи. Поліцейський буде постійно перебувати в громаді, співпрацювати з нею і отримувати від неї частину фінансування.
“Елітність” авто визначатимуть по-новому. Кабмін змінив методику визначення середньоринкової вартості автомобіля в Україні. Вартість автомобіля буде визначатися і через кубічні сантиметри, і через літри. Цей показник використовується для розрахунку транспортного податку.
Зазначимо, що з наступного року для вимірювання швидкості на дорогах працюватимуть фантомні патрулі. Як повідомили в патрульній поліції, вони працюватимуть в парі з TruCAM. До речі, експерти прогнозують подорожчання палива в серпні вже цього року.
Поки не працює реєстр юросіб… З 5 до 16 серпня реєстр юридичних осіб не працюватиме, а реєстраційні дії проводитися не будуть. Ті, хто бажає зареєструвати свій бізнес, зараз може це зробити через нотаріуса, державного реєстратора або портал держпослуг “Дія” (можливо тільки для реєстрації юридичних осіб за модельним статутом). Основна відмінність полягає у вартості реєстраційних послуг і в зручності отримання послуги.
Індексація пенсій для всіх. Як повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, в Україні планують провести індексацію пенсій для всіх пенсіонерів. За її словами, на сьогодні пенсії для деяких категорій не індексуються. Як зазначила Лазебна, міністерство ініціюватиме зміни до законодавства щодо індексації всіх пенсій.
Ціни на газ у серпні. Ціна на газ збільшиться на 0,27 грн/куб через те, що ринок входить в сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду. “Нафтогаз” буде публікувати ціни в рамках тарифу “місячний” на початку місяця споживання. Компанія також планує запропонувати своїм клієнтам нові тарифні плани та інші послуги.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас