RU
 

РФ не втручатиметься у справи Білорусі - Пєсков

Корреспондент.net,  20 серпня 2020, 16:15
1
278
РФ не втручатиметься у справи Білорусі - Пєсков
Фото: Getty Images
Проблеми в Білорусі повинні вирішувати самі білоруси, говорить Пєсков

У Кремлі запевнили, що не втручаються у справи Білорусі, але, кажуть, це роблять інші країни.

 
Росія не має наміру втручатися в ситуацію в Білорусі, запевнив представник Кремля Дмитро Пєсков, пише ТАСС в четвер, 20 серпня.
 
 
"І ми ще раз повторюємо: переконані, проблеми в Білорусі повинні вирішувати самі білоруси за допомогою діалогу, залишаючись у правовому полі", - сказав прес-секретар президента РФ.
 
Пєсков висловив стурбованість у зв'язку з тим, що певні сили здійснюють непряме і "навіть пряме втручання" у справи республіки. "Я не буду конкретизувати ці сили, ці країни", - сказав він.
 
"Президенти двох країн перебувають у постійному контакті, вони часто спілкуються один з одним по телефону, обмінюються думками. Поки про більше говорити не доводиться", - сказав Пєсков.
 
Він зазначив, що діалог із білоруською опозицією з боку Росії або інших країн був би втручанням у справи Білорусі. "Ми вважаємо, що в першу чергу повинен здійснюватися внутрішньобілоруський діалог, бо якщо закордонні країни, в тому числі і Росія, почнуть вести діалог з опозицією, це і буде втручанням у внутрішні справи", - сказав представник Кремля.
 
Також Пєсков повідомив, що Кремль веде діалог з ЄС щодо Білорусі, але вбачає в позиції Брюсселя "правовий гандикап".
 
"Ми продовжуємо послідовно доводити позицію до наших співрозмовників про неприпустимість зовнішнього впливу на події в Білорусі", - додав він.
 
Пєсков також уточнив, що за останні дні Путін і Олександр Лукашенко зідзвонювалися чотири рази. Зокрема, 18 серпня президент РФ повідомив білоруському колезі про переговори з лідерами ЄС, оскільки останній з ними говорити відмовляється.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияБеларусьПутинЛукашенкопротесты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі