17:48 02.10.2018

Глава служби безпеки Януковича має намір надати свідчення про участь "Боширова" у вивезенні екс-президента до Криму в 2014 році

2 хв читати
Глава служби безпеки Януковича має намір надати свідчення про участь "Боширова" у вивезенні екс-президента до Криму в 2014 році

Начальник служби безпеки колишнього президента України Віктора Януковича Костянтин Кобзар звернувся до Оболонського районного суду Києва з проханням надати свідчення щодо участі полковника Головного розвідувального управління (ГРУ) РФ Анатолія Чепиги, також відомого як "Руслан Боширов", у супроводі В.Януковича до Криму в лютому 2014 року.

Скан-копію відповідної заяви від 2 жовтня на ім'я головуючого у справі про держзраду В.Януковича судді Владислава Дев’ятка оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про участь громадянина Російської Федерації Боширова/Чепиги в охороні та супроводі президента України Віктора Федоровича Януковича до АРК Крим у лютому 2014 року повідомляю про готовність надати суду свідчення з цього приводу. Прошу суд забезпечити мій допит у судовому засіданні у цій справі", - йдеться в тексті документа.

Як повідомлялося, колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв раніше заявив, що підозрюваний Лондоном в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля полковник ГРУ РФ А.Чепига (також відомий як "Руслан Боширов") очолював операцію з вивезення В.Януковича через Крим до РФ. За інформацією С.Канєва, саме за цю спецоперацію А.Чепига отримав звання "Герой Росії".

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі з міністром із питань безпеки та економічної злочинності Великої Британії Беном Воллесом (Ben Wallace) заявив, "що в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента - втікача Януковича з України".

Раніше Лондон назвав виконавцями замаху на С.Скрипаля та його дочку російських громадян Петрова і Боширова, які є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ. Пізніше було заявлено, що Боширов насправді є героєм Росії Анатолієм Чепигою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА