Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі один військовий загинув, ще один поранений – штаб


Обстрілів зокрема зазнали позиції українських військових поблизу Новотошківського, Кримського, Хутору Вільного
Обстрілів зокрема зазнали позиції українських військових поблизу Новотошківського, Кримського, Хутору Вільного

Російські гібридні війська дев’ять разів порушили режим припинення вогню в зоні Операції об’єднаних сил 21 липня, внаслідок чого один український військовий помер у лікарні, ще один поранений, повідомляє штаб.

За даними штабу, обстрілів зазнали позиції українських військових поблизу Новотошківського, Кримського, Хутору Вільного.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», по українських захисниках неподалік Гнутового ворог два рази відкривав вогонь з мінометів калібру 82 міліметрів та гранатометів. З великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем агресор двічі обстрілював наші опорні пункти поблизу Павлополя. Також окупанти вели вогонь з озброєння БМП по українських воїнах біля Лебединського, а поруч з Водяним – задіяли станкові протитанкові гранатомети», – йдеться в зведенні.

Крім того, з початку доби в штабі зафіксували чотири обстріли, зокрема біля Майорська, Мар’їнки та Лебединського. За поточну добу, за даними штабу, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Незаконне збройне угруповання «ДНР» звинуватило Збройні сили України в обстрілі околиць окупованого Донецька. Аналогічне угруповання «ЛНР» наразі таких заяв не робило.

Читайте також: «Бойовики» з дитинства. Як Україні чинити з випускниками мілітарних навчальних закладів в окупації? (рос.)

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

Українська армія випробовує нову техніку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:04 0:00

XS
SM
MD
LG