RU
 

Аргентині загрожує дефолт

Корреспондент.net,  30 серпня 2019, 19:10
0
507
Аргентині загрожує дефолт
Фото: korrespondent.net
Аргентина опинилася на межі дефолту

Валюта країни впала до рейтингу SD, що означає вибірковий дефолт. У вартості майже вполовину впали й державні облігації.

 
Аргентина реструктурувала свій борг, тому S&P знизило довгострокові суверенні рейтинги країни в іноземній і національній валюті з B- до SD, що означає вибірковий дефолт. Проте агентство заявило, що вже 30 серпня довгостроковий рейтинг Аргентини буде підвищено до CCC-, а короткостроковий - до С. Про це повідомляється на сайті агентства в п'ятницю, 30 серпня.
 
Аргентина збільшила термін обіговіх облігацій в національній та іноземній валютах. Столітні облігації впали до 40 відсотків від номіналу, а з погашенням у 2021 році - нижче 50 відсотків з прибутковістю майже 60 відсотків.
 
Також країна попросить у МВФ новий графік погашення боргу. Позику в розмірі 57 мільярдів доларів, найбільшу в історії МВФ, було схвалено рік тому. Аргентина вже отримала по ньому більше 44 мільярдів.
 
В агентстві зазначили, що продовження терміну короткострокових боргових зобов'язань без компенсації вважається дефолтом. Але так як нові умови погашення вступили в дію відразу ж, дефолт формально ліквідовано.
 
Президент Аргентини Маурісіо Макрі закликав інвесторів до терпіння і попросив опозицію про переговори, щоб не допустити подальшого погіршення обстановки.
 
На цей час в Аргентині рівень заборгованості перевищує 95 відсотків ВВП, тому ринки не надто довіряють уряду країни.
 
Нагадаємо, економічна ситуація в Аргентині загострилася після праймериз, які пройшли 11 серпня. Перемогу на них здобув лівоцентристський кандидат Альберто Фернандес.
 
Після оголошення результатів голосування курс песо до долара стрімко впав. Також обвалився основний аргентинський біржовий індекс Merval.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: МВФАргентинадефолт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі