12:27 13.06.2019

Апеляційний суд призначить запасного суддю з розгляду апеляції на вирок Януковичу у справі про держзраду, наступне засідання відбудеться 15 липня

3 хв читати

Колегія суддів Апеляційного суду Києва призначить запасного суддю з розгляду апеляції на вирок екс-президенту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду, такі засідання відбудуться 15 і 22 липня 2019 року, повідомляє Генеральна прокуратура України.

"У четвер, 13 червня 2019 року, відбулося засідання Київського апеляційного суду на вирок у справі за обвинуваченням колишнього президента України Віктора Януковича в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК. Колегія суддів ... вирішила призначити запасного суддю для апеляційного розгляду в цьому кримінальному провадженні відповідно до вимог КПК України", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури на сторінці у Facebook.

За інформацією відомства, також суд визначив дати наступних судових засідань - 15 і 22 липня на 11:00.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації. Водночас суд визнав невинуватим Януковича за обвинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Сторона захисту просить виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом'якшує покарання Януковича, - "вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації".

Адвокати також просять виключити з вироку посилання на відеозапис інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним, в якому він "тричі наголосив, що у нього є офіційне звернення "легітимного президента України Януковича" про використання Збройних сил РФ на території України, яке він (Путін) з точки зору міжнародного права розглядає як достатню правову основу для використання Збройних сил РФ на території України".

25 лютого збіг термін подання апеляцій на вирок Януковичу у справі про держзраду. При цьому 22 лютого адвокат Олександр Байдик звернувся до суду із заявами про виправлення описок у вироку. В Оболонському суді тоді зазначили, що питання про виправлення можливих друкарських помилок буде вирішено після розгляду апеляцій, що суд визнав за більш пріоритетне.

1 березня Оболонський суд направив до апеляційного суду усі шість апеляцій на вирок Януковичу, що надійшли від адвокатів.

6 березня апеляційний суд повернув вирок у справі про держзраду Януковича з апеляційними скаргами його адвокатів до Оболонського суду для розгляду заяв про виправлення описок і про роз'яснення вироку.

20 березня Оболонський райсуд відмовив захисту екс-президента України в задоволенні заяв щодо роз'яснення вироку у справі про державну зраду на підставі того, що вирок "викладено чіткими і зрозумілими словами та пропозиціями".

2 квітня цей самий суд направив матеріали справи до Київського апеляційного суду для розгляду апеляцій сторони захисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА