11:34 20.10.2018

Матіос: Найімовірніше для підриву арсеналу під Ічнею використовували "закладку"

2 хв читати
Матіос: Найімовірніше для підриву арсеналу під Ічнею використовували "закладку"

Заступник генпрокурора – головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що розслідування вибухів на арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області свідчить про можливі диверсійні дії – за чотири дні до вибухів там бачили двох невідомих чоловіків у камуфляжі.

"Я можу вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достовірно встановлено, що 4 числа, тобто, за чотири дні до вибухів, за 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, було виявлено двох чоловіків у камуфляжній формі, які в нічний час, о 2:00 ночі, пересувалися по периметру", – заявив А.Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна" увечері в п'ятницю.

Тоді, за його словами, піднятому по тривозі наряду знайти цих чоловіків не вдалося. І після цього було посилено охорону.

"Найімовірніше, це була закладка", – сказав військовий прокурор, зазначивши, що свідчень про дії безпілотника в цьому районі немає.

А.Матіос також повідомив, що арсенал в Ічні був одним з найбільш захищених. "У той момент, коли сталися вибухи, понад 40 військових і воєнізованої охорони…по периметру стояли в караулі".

Раніше А.Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області в зоні контролю працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використовувати для приведення вибухового пристрою в дію.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів арсеналу № 6 Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Ніхто не постраждав. Евакуювали близько 12,5 тис. осіб із 38 населених пунктів. Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч. 3 ст. 425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема відпрацьовують версію про можливу диверсію.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив журналістам, що вибухи на арсеналі в Чернігівській області, за попередніми даними, почалися в сховищах, де зберігалися "ракетні системи залпового вогню", які не в повному обсязі були вивезені з арсеналу в Ічні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сумській області за минулий день унаслідок обстрілів двоє загиблих і шестеро поранених

30 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА