День фінансів, 3 березня: "золоті візи", прогноз щодо курсу від Morgan Stanley, лікарняні з цифровим підписом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 березня: "золоті візи", прогноз щодо курсу від Morgan Stanley, лікарняні з цифровим підписом

936
Вівторок, 3 березня: про “золоті візи”, непрацюючі кредити та електронні лікарняні:
“Золота Віза” за інвестиції від $100 тисяч. Кабінет Міністрів надав право Мініекономіки подавати пропозиції до Державної міграційної служби щодо встановлення квоти імміграції щодо висококваліфікованих фахівців дефіцитних професій та іноземних інвесторів. Щоб отримати таке право, потрібно вкласти в економіку України від 100 тис. доларів.
До речі, про інвестиції – в НБУ повідомили, що попит іноземних інвесторів на облігації внутрішньої державної позики знизився на тлі поширення китайського коронавірусу в світі..
Прогноз щодо гривні від Morgan Stanley. Аналітики інвестиційного банку Morgan Stanley прогнозують ослаблення курсу гривні до 25 грн/$ до кінця 2020 року. Про це свідчать матеріали дослідження банку. Аналітики також очікують зниження облікової ставки до 7% до середини цього року, а потім її підвищення до рівня 8% в 2021-му.
Лікарняні з цифровим підписом. Кабмін ухвалив постанову про запровадження електронних лікарняних на заміну листкам непрацездатності, тобто традиційним лікарняним. Тепер замість того, щоб виписувати лікарняні на паперових бланках, лікарі будуть це робити через простий веб-інтерфейс з використанням цифрового підпису.
Непрацюючі кредити. Майже половина кредитного портфеля банків – це непрацюючі кредити, кажуть в НБУ. Тягар, якого ніяк не може позбутися банківська система України, є результатом негативних практик минулого – низьких стандартів кредитування, масового кредитування пов’язаних з власниками банків осіб і значної концентрації кредитів – на які наклалися дві кризи.
Хто їде до Польщі? З України до Польщі їдуть освічені, молоді та працездатні українці. 36% працівників мають вищу освіту, ще 41% – професійно-технічну або середню спеціальну. Лише 30% українських заробітчан збираються повертатися в Україну. Решта і далі будуть працювати в Польщі або поїдуть на заробітки до інших країн ЄС.
Медикам до +30%. Другий етап медичної реформи стартує вчасно, і вже з 1 квітня українці отримають гарантований пакет безкоштовних медичних послуг, а лікарі – підвищення заробітної плати. Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас