07:26 16.03.2020

Президент Казахстану оголосив про введення надзвичайного стану в країні через коронавірус

2 хв читати
Президент Казахстану оголосив про введення надзвичайного стану в країні через коронавірус

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про введення в країні з 16 березня до 15 квітня надзвичайного стану, повідомила прес-служба глави держави.

"З метою гарантування безпеки населення Республіки Казахстан відповідно до підпункту 16 статті 44 Конституції Республіки Казахстан і статтями 4, 5, 6 Закону Республіки Казахстан "Про надзвичайний стан" він ухвалив: у зв'язку з оголошенням ВООЗ нового коронавірусу Covid-19 пандемією, з метою захисту життя і здоров'я громадян ввести на всій території Республіки надзвичайний стан на період з 08:00 16 березня 2020 року на термін до 07:00 15-го квітня 2020 року, йдеться в указі.

На цей період президент розпорядився створити Державну комісію із забезпечення режиму надзвичайного стану і наділити її повноваженнями, передбаченими законом "Про надзвичайний стан", у складі згідно з додатком до цього указу.

На період дії указу вводяться наступні заходи та часові обмеження: буде посилено охорону громадського порядку, охорону особливо важливих державних і стратегічних, режимних та особливо охоронюваних об'єктів, а також об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення та функціонування транспорту; обмежено функціонування великих об'єктів торгівлі; припинено діяльність торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, виставок та інших об'єктів із масовим скупченням людей.

Крім того, введено карантин і повинні бути здійснені масштабні санітарно-протиепідемічні заходи, зокрема за участю структурних підрозділів міністерства оборони Казахстану і органів внутрішніх справ, які здійснюють діяльність у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя населення; заборонено проведення видовищних, спортивних та інших масових заходів, а також сімейних, пам'ятних заходів.

Визначити відповідальними за здійснення заходів, що застосовуються в умовах режиму надзвичайного стану, Державну комісію із забезпечення режиму надзвичайного стану при президенті Казахстану, МВС, Комітет національної безпеки, Міноборони, МОЗ, міністерство індустрії і інфраструктурного розвитку, Мінфін, акимів міст Нур-Султана, Алмати, Шимкента і областей.

Указ набирає чинності з дня підписання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

30 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА