11:45 16.08.2018

У Вінницькому кардіоцентрі встановили другий ангіограф для лікування пацієнтів з інфарктом

2 хв читати
У Вінницькому кардіоцентрі встановили другий ангіограф для лікування пацієнтів з інфарктом

У Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології відкрито другу операційну для пацієнтів з інфарктом, в якій встановлено мобільний цифровий ангіограф для діагностики та лікування коронарних судин, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Ангіограф та інше медичне обладнання загальною вартістю понад 16 млн грн було придбано в рамках субпроекту Світового банку та Міністерства охорони здоров'я "Складова розвитку системи охорони здоров'я Вінницької області, спрямована на поліпшення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією".

Придбання другого апарату надасть можливість розвантажити перший ангіограф, що безперервно працює в кардіоцентрі з 2008 року, а також провести сервісне обслуговування.

"Крім того, зможемо надавати ургентну допомогу одразу двом пацієнтам, а не ставити їх у чергу, як це було раніше", - цитує прес-служба Міністерства охорони здоров'я головлікаря центру Володимира Гладких.

У відомстві також повідомили, що матеріально-технічна база кардіоцентру поповнилася УЗД-апаратом, обладнанням для штучної вентиляції легенів, ЕКГ-апаратами, апаратами для цілодобового моніторингу діагностики функціонального стану серцево-судинної системи, цифровою мобільною рентген-діагностичною системою, що дозволяє встановлювати штучні кардіостимулятори, проводити коронарографію та стентування серцевих судин у пацієнтів.

Крім того, у 2020 році у Вінниці мають намір відкрити ще один кардіоцентр, що обслуговуватиме пацієнтів з різних областей України.

"Наразі він у стадії будівництва. Ми направляємо фінансову підтримку на посилення можливостей чинного центру", - зазначила директор департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністрації Людмила Грабович.

Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології в 2017 році став лідером серед аналогічних медичних установ України за кількістю стентування коронарних судин - 837 операцій. Загалом за рік у ньому було проведено 2,478 тис. оперативних втручань.

У медзакладі, окрім екстрених пацієнтів, безкоштовно оперуються і планові: в 2018 році 650 жителів області зможуть отримати планову коронарографію та стентування однієї "критичної" судини безкоштовно. Собівартість таких процедур, включно з витратними матеріалами, становить майже 25 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА