RU
 

Роттердам+: НАБУ затримало Євдокимова - ЗМІ

Корреспондент.net,  8 серпня 2019, 11:31
0
716
Роттердам+: НАБУ затримало Євдокимова - ЗМІ
Фото: facebook.com/nabu.gov.ua
НАБУ затримало Євдокимова

Директора ДП Оператор ринку Євдокимова затримали. НАБУ підготувало повідомлення про підозру двом топ-менеджерам ДТЕК і чотирьом працівникам НКРЕКУ.

Національне антикорупційне бюро затримало директора ДП Оператор ринку, колишнього члена Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Володимира Євдокимова. Про це з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах повідомляє Економічна правда в четвер, 8 серпня.

Джерела стверджують, що Євдокимова затримали у справі за формулою Роттердам+. Підозри готові також Дмитру Вовку і ще трьом працівникам НКРЕКУ, а також двом топ-менеджерам ДТЕК, заявляють джерела.

НАБУ підозрює членів НКРЕКУ в змові в інтересах генкомпаній при затвердженні формули Роттердам+. Раніше агентство провело обшуки в центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві.

За даними НАБУ, після прийняття НКРЕКУ Порядку формування прогнозної ОРЦ електроенергії (формули Роттердам+) вартість куплених ICU євробондів ДТЕК зросла на 60%.

"Зазначені факти можуть свідчити про те, що завдяки прийнятій головою та членами НКРЕКУ постанові №289 вартість куплених ICU Investment Management Ltd., CIS Opportunities Fund SPC Ltd. та Global Opportunities Fund SPC Ltd. єврооблігацій DTEK Finance plc. значно зросла, що дозволило невстановленим слідством особам, в інтересах яких діяла НКРЕКУ, отримати надприбутки", - сказано в матеріалах НАБУ.

Деякий час в ICU працював Дмитро Вовк, який згодом очолив НКРЕКУ.

Нагадаємо, що раніше Зеленський запропонував заміну формулі Роттердам+.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: коррупциярасследованиезадержаниеРоттердам
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі