07:48 26.02.2020

Уряд повністю контролює ситуацію з коронавірусом - Данілов

2 хв читати
Уряд повністю контролює ситуацію з коронавірусом - Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що ситуація з коронавірусом повністю під контролем, повідомила прес-служба РНБО.

"Області звітують щодня о 8:00 ранку і о 16:00. Ми не очікуємо ніяких несподіванок. Завтра на 10:00 всі обласні адміністрації проведуть засідання відповідних комісій з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки. Вони повинні забезпечити умови для проведення температурного скринінгу на кордоні, а також перевірити всі медичні установи, які, в разі необхідності, зможуть прийняти інфікованих", - зазначив Данілов.

Як повідомляється, у зв'язку з ситуацією з контролю коронавірусу у вівторок в міністерстві внутрішніх справ України відбулася нарада під головуванням Данілова.

У ній взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, керівництво Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров'я, Державної міграційної служби.

У свою чергу, Аваков повідомив, що у вівторок прийняли рішення силами Держприкордонслужби та МОЗ проводити температурний скринінг всіх громадян, які прибувають на територію України.

"Температурний скринінг є обов'язковим для всіх громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країни світу, як через авіасполучення, так і через всі автомобільні і залізничні пункти пропуску на кордоні України. Таких пунктів з країнами ЄС у нас 29, а всього на кордоні 232. Сьогодні, наприклад, такими групами було на пункті пропуску "Тиса" оглянуто близько 1 тис. людей. Крім цього, ми плануємо ввести температурний контроль і на КПВВ на лінії розмежування з тимчасово окупованими АР Крим та окремими районами Донецької і Луганської областей", - сказав Аваков.

Він зазначив, що групи з прикордонників і медиків будуть чергувати позмінно, всі вони оснащені необхідними засобами захисту.

"У випадку, якщо наші фахівці зафіксують людину з підвищеною температурою і початковими ознаками захворювання, вони будуть їх відправляти на додаткові обстеження", - додав міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА