День фінансів, 17 липня: менше районів, новий Реєстр будівельної діяльності, найбільший задекларований дохід у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 липня: менше районів, новий Реєстр будівельної діяльності, найбільший задекларований дохід у Києві

502
П’ятниця, 17 липня. Почнемо з гарних новин: Finance.ua увійшов до трійки лідерів фінансових ЗМІ України за підсумками першого півріччя 2020 року. 🎉
День фінансів, 17 липня: менше районів, новий Реєстр будівельної діяльності, найбільший задекларований дохід у Києві
Редакція Finance.ua вдячна своїм читачам за лояльність та високу оцінку нашої роботи! Як і раніше, з нетерпінням чекаємо вас на сторінках порталу, та готові вдосконалюватися завдяки вашій конструктивній критиці й незалежному погляду.

А зараз до інших новин:

В Україні зменшили кількість районів. Верховна Рада утворила в Автономній Республіці Крим та областях 138 районів і ліквідувала існуючі 490. Як повідомлялося раніше, в Україні після скорочення кількості районів не потрібно буде міняти документи: паспорти, документи про право власності на нерухомість.
З’явився новий Реєстр будівельної діяльності. Запрацював новий Реєстр будівельної діяльності та Публічний портал системи. Новий Реєстр захищений та зберігається на національному провайдері хмарних сервісів та центрів обробки даних De Novo. Відтепер кожен об’єкт буде вноситися до Реєстру з унікальним ідентифікатором.
Реакція МВФ на призначення Голови НБУ. Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман наголосив на необхідності збереження незалежності та професіоналізму Національного банку України під керівництвом нового голови, йдеться в повідомленні МВФ. За його словами, в останні роки ефективне проведення Нацбанком грошово-кредитної, курсової та фінансової політики посилили економіку України.
💡 До речі, щоб вчасно дізнаватися про важливі політичні та економічні новини, радимо долучатися до офіційних телеграм-каналів міністерств та політиків. Список тут. А якщо бажаєте знаходити все корисне в одномі місці, радимо просто долучитися до телеграму @Finance_ukr..
Найбільший задекларований дохід у Києві. Протягом І півріччя 2020-го кияни подали 16 132 декларації про майновий стан із загальною сумою доходу за 2019 рік більш ніж на 43,1 млрд грн. Найбільший задекларований дохід склав 7,5 млрд грн. 62% чоловіків лідирують у категорії платників, які отримали дохід у понад 1 млн грн.
Ставки на іпотеку за океаном. Ставки за іпотечними кредитами в США впали нижче за позначку 3%. Про це пише Wall Street Journal. Середня ставка за 30-річною фіксованою іпотекою опустилася до 2,98%. Це найнижчий рівень за майже 50 років ведення обліку. А от переглянути каталог іпотеки на житло в Україні завжди можно за цим посиланням 🏢
Безкоштовна приватизація землі для кожного сотого. Правом на безкоштовну приватизацію землі сільськогосподарського призначення з 2013 по 2020 рік скористалися 445,5 тис. громадян України. Про це розповів голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко. Це майже кожен сотий українець.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас