День фінансів, 4 березня: про зарплату президента, 5-у групу IT-ФОП, ціну на газ після виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 березня: про зарплату президента, 5-у групу IT-ФОП, ціну на газ після виборів

873
Понеділок, 4 березня. Чи чекати зниження ціни на газ після виборів, і скільки будуть доплачувати військовим.
5 група єдиного податку для IT-ФОП. У Раді зареєстрували законопроект, який пропонує створити 5-у групу єдиного податку для представників IT. Пропонується поступово нарощувати податкову ставку для 5-ї групи – по 1% на рік. Тобто: 5% доходу з 1 січня 2020 року, 6% доходу з 1 січня 2021 і т.д. Таким чином планують зменшити відтік фахівців із країни і збільшити податкові надходження до бюджету.
Чи зменшать ціну на газ після виборів? Глава “Нафтогазу України” Андрій Коболєв пояснює: уряд не зможе знизити ціну на газ для населення, оскільки ринкова вартість газу – одна з головних умов співпраці України з МВФ. І незважаючи на обіцянки кандидатів, знизити ціну на газ, у президента немає повноважень.
Військовим ЗСУ підвищать доплати. Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про підвищення доплат до грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України. Доплата становитиме від 1000 грн і до 12 тис. грн.
Зарплата президента. Петро Порошенко заявив, що зарплата глави держави становить 28 000 гривен. Але, за його словами, він її не отримує. Він всю суму перераховує на благодійність, оскільки має інші джерела доходу.
ЄС здешевить платежі в євро. З 2002 року транскордонні платежі в євро з країн, що не входять до єврозони, обкладаються високим митом. У Європейській раді планують це змінити і зробити так, щоб оплачувати, знімати гроші в євро в будь-якій точці ЄС коштувало стільки ж, скільки і вдома. Положення мають набрати чинності з 15 грудня 2019 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас