17:23 11.12.2019

"Укргазвидобування" проведе переговори з румунською та китайською компаніями для участі в конкурсі підвищення видобутку газу

2 хв читати
"Укргазвидобування" проведе переговори з румунською та китайською компаніями для участі в конкурсі підвищення видобутку газу

АТ "Укргазвидобування" (УГВ) завершило перший раунд конкурсу на укладення договору в рамках проекту PEC (production enhancement contract, контракт із комплексного підвищення видобутку газу) в західному регіоні країни, повідомила прес-служба компанії.

За її даними, після розгляду отриманих пропозицій вирішено провести комерційні переговори з румунською Expert Petroleum Solutions SRL і китайським консорціумом компаній "Енергетична інженерія Сіньцзян Бейкен" і "Нафтова інженерія Чжуншу Шенлі".

"Наша мета – нарощувати обсяги товарного газу, проте більшість родовищ "Укргазвидобування" виснажені. Особливо це стосується західного регіону. Саме тому ми вирішили залучити партнерів і розпочали конкурс PEC. Додаткові інвестиції, технічна й управлінська експертиза, новітні технології з інтенсифікації дадуть змогу підвищити ефективність вилучення залишкових запасів виснажених родовищ, обсяг яких усе ще перебуває на значному рівні", - зазначив перший заступник голови УГВ Олександр Романюк, якого цитує прес-служба.

За його словами, відібрані компанії мають великий досвід роботи, зокрема і в реалізації таких контрактів. упродовж найближчого місяця фахівці "Укргазвидобування" обговорять із двома учасниками майбутні виробничі та інвестиційні програми з акцентом на питаннях екології та охорони праці, після чого компанія визначить переможця для кожної групи родовищ. Розпочати роботи на родовищах планують вже у першій половині 2020 року.

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року УГВ анонсувало пілотний проект із PEC, що передбачає залучення приватних компаній до інтенсифікації видобутку на трьох кластерах газових родовищ. На початку квітня 2019 року УГВ повідомило про внесення змін до проекту PEC - у частині критеріїв попередньої кваліфікації учасників, а також кількості кластерів (з трьох до двох). Контракт буде підписано терміном на 15 років з можливістю його продовження.

PEC передбачає залучення приватної компанії, що володіє сучасними технологіями, до інтенсифікації видобутку природного газу на ділянках УГВ. 100% капітальних витрат фінансує підрядник. Плата за послуги приватної компанії передбачає двоступеневу ставку - базову, яка покриває операційні витрати, а також збільшену, що містить операційні витрати та маржу. За УГВ залишається право власності на продукцію і ліцензії.

Попередню кваліфікацію пройшли ТОВ "Бейкер Хьюз Україна" ("дочка" Baker Hughes, a GE company), китайський консорціум компаній "Енергетична інженерія Сіньцзян Бейкен" і "Нафтова інженерія Чжуншу Шенлі", румунська Expert Petroleum Solutions SRL і українсько-британське СП "Полтавська газонафтова компанія".

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належать НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувної компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

Заступник міністра фінансів США обговорить у Києві питання посилення санкцій і прибутку від активів РФ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА