19:25 07.03.2019

Вітренко не претендує на посаду глави "Нафтогазу"

2 хв читати
Вітренко не претендує на посаду глави "Нафтогазу"

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко не претендує на посаду глави компанії.

Про це він написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Коментуючи заяву "ЕРУ Трейдинг" щодо матеріалів, опублікованих в ЗМІ про укладення між компаніями договорів на купівлю-продаж природного газу в четвертому кварталі 2018 року, Ю.Вітренко повідомив, що він ініціював зміну своїх повноважень, відмовившись відповідати за інтегрований газовий бізнес.

"За планом трансформації я і не очікував, що буду за нього відповідати, це мав робити Олег Прохоренко – глава "Укргазвидобування". Коли з цим планом виникли проблеми, я погодився займатися цим напрямом, але практично за місяць змінив своє рішення через розбіжність у розумінні принципів трансформації", - підкреслив виконавчий директор НАК.

Ю.Вітренко також зазначив, що тоді, коли він займався напрямом продажу газу, команда прийняла рішення використовувати конкурентні переваги при його імпорті: продавати газ на ринку за найнижчою ціною серед конкурентів з надбавкою до ціни імпортного газу.

"Ця політика успішно запрацювала, зокрема, щодо поставок в листопаді, угоди з яких укладались у жовтні. Для зниження ціни нижче цього рівня ми не бачили достатніх аргументів", - написав Ю.Вітренко.

Серед іншого, він написав, що не надавав журналістам будь-яких внутрішніх документів, що стосуються торгових операцій між "ЕРУ Трейдинг" і "Нафтогазом".

Як повідомлялося, раніше ЗМІ оприлюднили службову записку Ю.Вітренка на керівника служби комплаенса, в якій він поставив під сумнів вигідність для "Нафтогазу" низки договорів з "ЕРУ Трейдинг", екс-бенефіціаром якої був Андрій Фаворов.

Тим часом НАК "Нафтогаз України" спростував наявність конфлікту інтересів А.Фаворова при укладанні договорів.

В "ЕРУ Трейдинг", реагуючи на інформацію щодо службової записки Ю.Вітренка, зі свого боку заявили, що транзакція з придбання газу в листопаді-грудні 2018 року здійснювалася на загальних комерційних умовах, за ціною, запропонованою на ринку, а не заниженою. Також у компанії запевнили у відсутності у А.Фаворова будь-якого економічного або управлінського інтересу в підприємствах групи. Там також запевнили: акцентування уваги Ю.Вітренка на "ЕРУ Трейдинг" серед інших покупців пов'язано з його зацікавленістю в подальшій кар'єрі в НАК.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА