09:29 20.11.2020

Трамп не визнає перемогу Байдена, щоб помститися демократам за "російське розслідування", - CNN

2 хв читати
Трамп не визнає перемогу Байдена, щоб помститися демократам за "російське розслідування", - CNN

Президент США Дональд Трамп затягує процес передання влади та намагається посіяти сумніви в результатах виборів 2020 року, щоб помститися демократам за їхні висловлювання про нелегітимність виборів у 2016 році й ініціацію "російського розслідування", повідомляє CNN із посиланням на джерело, близьке до президента.

За його словами, відмова Трампа поступитися Байдену частково виникає з його можливого невдоволення тим, що Гіларі Клінтон і колишній президент США Барак Обама заявляли, що Росія втрутилася у вибори 2016 року та могла вплинути на їхні результати.

Крім того, заявили співрозмовники телеканалу, для Трампа важко програти Джо Байдену, якого він під час передвиборної кампанії неодноразово називав недостойним противником.

Зазначається, що багато друзів і ділові партнери закликали Трампа, навіть якщо він не хоче визнавати перемогу Байдена, дозволити розпочатися перехідному процесу. Вони також просили його відмовитися від послуг його адвоката Руді Джуліані та інших членів юридичної команди, закликали подумати про своє майбутнє. Проте президент непохитний.

Іще через тиждень або 10 днів позиція Трампа може змінитися, сказало джерело. Але поки що, додав він, президент не готовий визнати свою поразку.

У березні 2019 року команда спецпрокурора Роберта Мюллера завершила роботу над доповіддю про можливе втручання РФ у вибори 2016 року в США та передала її генпрокуророві. Той у листі Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборним штабом Дональда Трампа. Спецпрокурор також не висунув обвинувачень Трампу в перешкоджанні правосуддю, залишивши це питання на розсуд генпрокурора, який дійшов висновку, що для висунення президентові звинувачень немає достатніх підстав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА