RU
 

Члени НАТО почали ратифіковувати приєднання Македонії

Корреспондент.net,  31 січня 2019, 18:35
0
98
Члени НАТО почали ратифіковувати приєднання Македонії
Македонію чекають у НАТО

Болгарія і Німеччина першими затвердили протокол про вступ Македонії до НАТО. Греція планує прийняти таке ж рішення 8 лютого.

 
Болгарія затвердила протокол про вступ Македонії до НАТО, ставши першою такою країною. Про це повідомило News.bg.
 
Зокрема, болгарський уряд оголосив, що уповноважив постійну делегацію Болгарії при НАТО підписати протокол про приєднання сусідньої країни в Альянс.
 
Незабаром відповідне рішення також прийняла Німеччина.
 
"Це зробить значний внесок у безпеку в євроатлантичному регіоні, надаючи серйозний імпульс подальшій стабілізації Західних Балкан", - заявили в уряді ФРН.
 
Відомо, що Греція планує прийняти таке ж рішення 8 лютого.
 
Згідно з угодою з Грецією, балканська країна буде перейменована в Республіку Північна Македонія. Угода набуває чинності після того, як Греція підпише протокол про вступ свого сусіда в НАТО.
 
Як відомо, протокол про приєднання вже затвердили посли країн НАТО, і тепер у Брюсселі визначають дату його підписання. Очікується, що це відбудеться найближчими днями. Потім протокол повинні ратифікувати всі країни Альянсу.
 
Передбачається, що Північна Македонія могла б стати членом НАТО вже на липневому саміті, якщо інші союзники також прискорять процедури ратифікації. Зазвичай процес ратифікації триває рік.
 
Нагадаємо, парламент Греції 25 січня ратифікував угоду з Македонією про зміну назви останньої. Тепер країна називатиметься Республіка Північна Македонія. В обмін на відмову Македонії від старої назви і перейменування Афіни пообіцяли зняти вето на бажання Скоп'є приєднатися до НАТО і Євросоюзу.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: НАТОМакедонияратификация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі