RU
 

Біатлон: Франція виграла змішану естафету, Україна - у топ-10

iSport.ua,  2 грудня 2018, 18:07
0
197
Біатлон: Франція виграла змішану естафету, Україна - у топ-10

За підсумками двох змішаних естафет у Кубку націй Україна розташувалася на четвертій позиції.

 
Впевненою перемогою французької збірної завершилася змішана естафета першого етапу Кубка світу в словенській Поклюці. Олімпійські чемпіони Пхенчхана ще раз довели свій рівень у цьому виді біатлонної програми.
 
Хоча початок гонки пройшов під акомпанемент фінських інтонацій, ударний дует Марі Едер - Кайса Макаряйнен провів гонку впевнено, до середини дистанції отримавши перевагу над суперницями у півхвилини! А позаду були традиційно сильні збірні Італії, Франції та Німеччини, а також сюрприз міксту - Швейцарія.
 
Українські дівчата, на жаль, продемонстрували, що акцент на старті сезону під час підготовки команди тренери робити не стали. Якщо у стрільбі наша команда була більш ніж конкурентоспроможною (усього за чотири етапи українці використали п'ять запасних патронів), то швидкість пересування трасою залишала бажати кращого. У результаті жіноча половина естафети Віта Семеренко - Олена Підгрушна привела команду до екватора на дев'ятій позиції з відставанням 1:45 від лідерів.
 
Третій етап став міні-бенефісом Мартена Фуркада, який вивів французів у лідери гонки. Спочатку він уже на першому колі легко відірвався від німця Філіпа Хорна й італійця Домініка Віндіша, а на стрільбі стоячи показав урок самовладання фіну Теро Сеппяля. І перемога "триколірних" була би безапеляційною вже після трьох етапів, якби не ... збірна Швейцарії! Досвідчений Беньямін Вегер не просто не відпускав семиразового володаря Кубка світу далеко від себе, але навіть скорочував відставання на окремих відрізках дистанції! До моменту, коли Мартен передавав естафету Симону Дестьє, його перевага над швейцарцем становила 15 секунд, а над усіма іншими суперниками - хвилину і більше!
 
Трохи позаду свою боротьбу на третьому етапі вів Сергій Семенов, який замінив у цій гонці капітана команди Дмитра Підручного, котрий ще не повністю оговтався від наслідків застуди. І, треба сказати, Сергій мав цілком непоганий вигляд. Проблеми зі швидкістю, щоправда, були аналогічними тим, які продемонстрували представниці жіночої збірної, але на рубежі Сергій відчував себе впевнено, і за рахунок стрільби відігравав позиції, прийшовши до передачі естафети сьомим.
 
Завдання Артема Прими була непростим: спробувати поборотися за "квіти" з екс-чемпіоном світу у спринті німцем Бенедиктом Доллем. Та й у півхвилини позаду йшла "весела" компанія на чолі з Йоханнесом Бе. Напруги цієї боротьби Артем, на жаль, не витримав - два запасні патрони в лежанні, потім ще один у стрільбі стоячи змусили його пропустити вперед того самого Бе-молодшого і шведа Фредріка Ліндстрема. На фініші українська збірна опинилася дев'ятою. Рік тому в майже аналогічному складі (лише замість Віти на першому етапі бігла Валя Семеренко) українці відкривали сезон десятою позицією в міксті. Стабільність, від якої хотілося б відмовитися.
 
Ну а французи впевнено довели справу до перемоги, підтвердивши прозорливість букмекерів, які в один голос віддавали їм першість ще задовго до старту. І якщо на першій половині четвертого етапу швейцарець Жеремі Фінеллі ще спробував щось протиставити французу Симону Дестьє, то на стрільбі стоячи і він здригнувся, задовольнившись другою позицією.
 
А за третє місце розгорнулася цікава боротьба. Оллі Хіденсало, який мав у цій боротьбі на старті невелику перевагу, все-таки не зміг привести Фінляндію на подіум. Спочатку його наздогнав росіянин Олександр Логінов, а на стійці із-за спин обох вистрибнув (так, що мало не покажеться!) Лукас Хофер - й Італія тріумфально помчала до бронзи!
 
За підсумками двох змішаних естафет у Кубку націй Україна розташувалася на четвертій позиції. Але це тільки початок, і все зміниться вже найближчої середи, коли в Поклюці чоловіки вийдуть на старт індивідуальної гонки.
 
Змішана естафета
1. Франція (0+5) 1:10: 02,8
2. Швейцарія (0+9) +38,7
3. Італія (1+8) +52,1
... 9. Україна (0+5) +2: 21,0
 
Нагадаємо, в одиночній змішаній естафеті Україна завоювала бронзу.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі