День фінансів, 4 вересня: справа ПриватБанк vs Суркіси, заміна паспортів, новий пункт IKEA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 вересня: справа ПриватБанк vs Суркіси, заміна паспортів, новий пункт IKEA

686
П’ятниця, 4 вересня: про справу ПриватБанк vs Суркіси, прогноз курсу від Мінекономіки та нововведення НБУ:
ПриватБанк vs Суркіси: Печерський районний суд Києва відновив виконавче провадження за заявою двох компаній братів Суркісів про стягнення з державного ПриватБанку на користь останніх 164,5 мільйона доларів.
Резерви під списання $350 млн Суркісам відсутні. Про це заявив заступник голови наглядової ради ПриватБанку Артем Шевальов. Він підкреслив, що примусове списання скоротить можливість кредитування, прибуток і відповідно, дивіденди, які ПриватБанк заплатить до держбюджету наступного року.
У свою чергу Член Правління ПриватБанку Роман Сульжик відреагував на рішення у справі Суркісів-Привату: Переможемо якщо не в українських, то в міжнародних судах.
Порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків. Національний банк України врегулював низку питань, пов’язаних з порядком відкриття і закриття рахунків клієнтів банків, а також залученням банками вкладів на рахунки вкладників. При цьому Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин пропонує надати податковій службі право доступу до банківських рахунків компаній.
Мобільний додаток для опитувань бізнесу від НБУ. Додаток буде використовуватися як додатковий інструмент опитування підприємств на додаток до традиційного анкетування через офіційний сайт НБУ. Він забезпечить оптимізацію збору інформації, залучення більшої кількості респондентів і спрощення їх доступу до важливої інформації щодо курсів валют, ключової ставки, анонсів важливих подій і т. д.
Прогноз курсу долара від Мінекономіки. До кінця 2020 року долар в Україні коштуватиме близько 28 гривень. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко. Такий самий курс американської валюти передбачається і в 2021 році.
Заміна паспорта-книжечки на “пластик”. У середині серпня Кабінет Міністрів підтримав проєкт закону про заміну паспортів-книжечок на пластикові картки. У разі втрати або псування паспорти також видаватимуть тільки у формі пластикових карток. Чи потрібно буде міняти паспорт на “пластик” і чи буде заміна обов’язковою для всіх – читайте.
IKEA відкриє третій пункт видачі замовлень. Шведська компанія IKEA, найбільший у світі рітейлер меблів і товарів для дому, найближчим часом відкриє третій пункт видачі замовлень в Києві в ТРЦ Lavina Mall. Раніше в травні IKEA офіційно запустила можливість замовлення товарів з інтернет-магазину в Україні, а також відкрила пункти видачі в київських ТЦ Auchan Rive Gauche і ТЦ Metro Cash&Carry.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас