RU
 

Кернес вперше за два роки приїхав на засідання суду в Полтаву

Корреспондент.net,  18 жовтня 2019, 16:43
0
165
Кернес вперше за два роки приїхав на засідання суду в Полтаву
Фото: facebook.com/gennadykernes
Кернес вперше за два роки приїхав у Полтавський апеляційний суд, але розгляд справи перенесли

Але незважаючи на це, суд відклав засідання у справі міського голови Харкова через неявку адвокатів двох інших обвинувачених.

 
Міський голова Харкова Геннадій Кернес у п'ятницю, 18 жовтня, уперше приїхав у Полтавський апеляційний суд, де мав відбутися розгляд апеляції у справі щодо нього і його охоронців Віталія Блінніка і Євгена Смицького, однак, незважаючи на явку всіх обвинувачених, засідання знову не відбулися. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"Колегія, порадившись на місці, вирішила: відкласти розгляд кримінального провадження на 15 листопада 2019 року, 11-ту годину", - оголосив рішення колегії головуючий Володимир Костенко.
 
Суд вирішив перенести засідання, оскільки напередодні Бліннік і Смицький розірвали договір з адвокатом Олександром Гунченком. Їхні інтереси мали представляти адвокати Юлія Плетньова і Наталья Пліса, які в суд не з'явилися. Плетньова повідомила, що знаходиться за кордоном на лікуванні. Причина неявки Пліси невідома. За відсутності адвокатів двох обвинувачених суд не може розглядати справу.
 
На думку прокурора Олександра Ганілова, така тактика спрямована на затягування розгляду справи. Його колега заявив також, що в такий спосіб порушується право потерпілих на правосуддя і розгляд справи в розумні терміни. Держобвинувачення просило суд призначити Смицькому і Блінніку додаткових адвокатів з центру правової допомоги.
 
У свою чергу, адвокат Кернеса Лідія Ізовітова засумнівалася в повноваженнях державних обвинувачів у зв'язку із вступом в силу змін законодавства про прокуратуру.
 
Тому колегія суддів зобов'язала прокурорів Ганілова і Ємця надати на наступному засіданні підтвердження своїх повноважень.
 
Нагадаємо, справа проти Кернеса і його охоронців, яких підозрювали в незаконному позбавленні волі і погрозах вбивством прихильникам Майдану, розслідувалася з лютого 2014 року.
 
10 серпня 2018 року суд Полтави закрив справу щодо Кернеса і його охоронців. Суд розцінив неявку прокурорів на судове засідання у справі як відмову від обвинувального акта і ухвалив рішення про закриття справи. Після чого ГПУ оскаржила закриття судом справи Кернеса.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: судПолтаваКернесапелляцияГеннадий Кернес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі