07:44 18.06.2020

Один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення і травмування внаслідок 14 обстрілів з боку російських найманців на Донбасі

2 хв читати
Один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення і травмування внаслідок 14 обстрілів з боку російських найманців на Донбасі

За минулу добу російські найманці на Донбасі 14 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого загинув український військовослужбовець, ще один військовий був поранений і один отримав бойове травмування, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"На жаль, у результаті ворожих обстрілів один наш захисник загинув, один поранений і ще один воїн отримав бойове травмування", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у четвер.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Оріхового були обстріляні позиції ООС за допомогою мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції у Кримського ворог обстріляв із мінометів калібру 120-мм, а неподалік Шумів - використовувалася стрілецька зброя.

У Луганського російські найманці порушили режим припинення вогню, застосувавши автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" по позиціях ООС вівся вогонь з автоматичних станкових гранатометів. У районі Водяного зафіксований обстріл з мінометів калібру 82-мм і станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Пищевика російські найманці застосували міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

По українських позиціях у Авдіївки зафіксований вогонь з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а захисників Попасної обстріляв ворожий снайпер. Також, позиції ООС біля Новотроїцького, Пісків і Невельського обстріляні з мінометів різних систем.

У штабі наголосили, що сили ООС "для забезпечення повного контролю над ситуацією в районі проведення операції вжили необхідних заходів вогневого впливу. Отримавши адекватну відповідь від наших підрозділів, противник припинив обстріли".

За даними української розвідки, 17 червня було поранено одного російського найманця.

"З початку поточної доби нового обстрілу не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється об'єднаними силами", - резюмували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

У Німеччині хакери атакували партію ХДС, триває розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА