08:50 24.05.2019

Росія - країна-агресор, але і з агресором потрібно розмовляти

2 хв читати
Росія - країна-агресор, але і з агресором потрібно розмовляти

Глава Адміністрації президента України Андрій Богдан наголошує, що Росія є країною-агресором, але для досягнення миру на Донбасі необхідно і з нею проводити переговори.

"Ми вважаємо, що Росія - країна-агресор, вважаємо, що захоплено наші території. Але і з агресором теж треба розмовляти, тільки не здаючи наші території та наших людей", - сказав він в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер увечері.

Відповідаючи на запитання про те, чи проводитиме Україна переговори з лідерами так званих ДНР і ЛНР, оскільки Росія не визнає, що є стороною конфлікту, Богдан зазначив, що, на його думку, вони не є самостійними суб'єктами та не приймають рішення.

"Я думаю, що Росія рано чи пізно погодиться на переговори, питання - коли й за яких умов. Але якщо ми хочемо миру, то розмовляти потрібно. Знаєте, дуже добре кидати на плаху не своє життя, а там гинуть наші українці", - зазначив він.

Богдан наголосив, що Україна йтиме до перемоги, але не ціною життів українських військових. "Я понад три роки був на фронті як волонтер, у мене загинуло там багато друзів. Звісно, є "необхідні" втрати, але коли є статистика в телевізорі - це одне, а коли це люди, з якими ти вчора розмовляв, курив, спілкувався, то це зовсім інше. І я вважаю, що ми можемо досягти перемоги мирним шляхом. Можливо, це важкий шлях, але думаю, що саме цим потрібно йти", - пояснив він.

Реагуючи на критику теми переговорів з РФ, Богдан також зазначив, що попередній президент Петро Порошенко неодноразово брав участь у переговорах за участю президента Росії Володимира Путіна. На думку глави адміністрації Зеленського, в переговорах з РФ є сенс хоча б для того, щоб повернути додому громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА