09:01 04.01.2019

У Бундестазі попередили щодо погіршення відносин з Росією

2 хв читати
У Бундестазі попередили щодо погіршення відносин з Росією

Уповноважений уряду Німеччини з міждержавної співпраці з Росією Дірк Візе вважає, що в 2019 році відносини між Москвою і Берліном "залишаться складними" і погіршаться. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Pfälzischer Merkur.

"Я скептично ставлюся до того, що стосується глобальних проблем у відносинах з Росією. Нас чекає погіршення", - сказав він.

За словами політика, у відносинах Росії і Німеччини "мало місця для компромісу" через майбутні президентські вибори в Україні. "Озираючись на минулий рік, можна зрозуміти, що політика Росії може бути непередбачувана", - переконаний Візе. Як приклад він згадав отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, можливе розірвання Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) через те, що "Москва розкручує спіраль озброєнь", а також інцидент з українськими моряками в Керченській протоці.

За словами Візе, умовою для зняття санкцій з Росії стане прогрес на сході України. "Ми завжди чітко давали зрозуміти: якщо в реалізації Мінських угод буде досягнутий прогрес, ... можна буде задуматися над пом'якшенням санкцій", - заявив він. При цьому Візе додав, що "постійного перемир'я як і раніше немає". Він нагадав, що режим припинення вогню до православного Різдва, узгоджений в рамках ОБСЄ, був порушений у перший день.

Відповідаючи на питання про те, як він оцінює ситуацію в Росії, Візе заявив, що в країні "все більше і більше невдоволення політикою президента Путіна". За його словами, люди незадоволені пенсійною реформою, підвищенням ПДВ та зростанням цін. "Потреба в економічних реформах величезна", - вважає політик.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА