День фінансів, 14 серпня: новий порядок виплати субсидій, мільйон за "мінімалку", якщо депозит у спадок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 серпня: новий порядок виплати субсидій, мільйон за "мінімалку", якщо депозит у спадок

808
Середа, 14 серпня. Про роботу. Тут і там:
Трудовий кодекс: що пропонують роботодавці. У Федерації роботодавців України заявляють, що редакція Кодексу законів про працю не оновлювалася 18 років. Експерти висувають свої пропозиції. Наприклад, в новому законі пропонують позбавити профспілки права відмовляти у звільненні одного зі своїх членів, залишивши їм тільки можливість давати рекомендації.
Робота за “мінімалку”. Із загальної кылькості найманих працівників у червні цього року 1 095 600 застрахованим особам нараховано заробітну плату, меншу за 4173,00 грн. Такі дані наводить Пенсійний фонд. З усіх працівників в Києві – це 8,4%, в усіх інших регіонах – від 14,4% до 10,7%.
При цьому нам вдалося сьогодні дізнатися, що 20% українців, які довгостроково працювали за кордоном, не планують повертатися на заробітки. Про це свідчать результати опитування на OLX Робота. Цікаво, але майже половина українців, які зараз не хочуть повертатися, отримували за кордоном до $1 000. Ще 18% – до $1 200. Тільки 11% тих, хто не планує повторне працевлаштування, заробляли $2 000 на місяць.
Менше про роботу, більше про гроші:
Причини зміцнення гривні. У Нацбанку заявили, що дотримуються плаваючого курсу гривні, щоб встановити ринковий курс валют – це принцип монетарної політики Нацбанку. Але в НБУ не планують стримувати ревальвацію гривні, адже цей процес послабить довіру інвесторів до української валюти.
Тим часом… Фінансовий експерт Олексій Козирєв вже встиг розповісти для Youtube-каналу Finance.ua причини зниження курсу. Також він спрогнозував, чого чекати від курсу далі, і чи варто купувати долар сьогодні.
Нові правила виплати субсидій. Наприклад, одержувач субсидії зможе сам обрати банк, в якому йому зручно отримувати виплату. Інформацію про платіжні реквізити пенсіонерів ПФ передасть автоматично. І такі пільговики зможуть отримувати субсидії разом з пенсіями.
Якщо депозит у спадок. Нацбанк розробляє нові правила відкриття і закриття рахунків в банку. Одныєю зі змін є можливість передати свій депозит на випадок своєї смерті. Так, людина може написати заяву прямо в банку, не звертаючись до нотаріуса. А співробітник банку зможе засвідчити відповідне розпорядження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас