ua en ru

МОЗ закликає Парубія вирішити критичну ситуацію у комітеті з охорони здоров'я

МОЗ закликає Парубія вирішити критичну ситуацію у комітеті з охорони здоров'я Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

У МОЗ наголосили, що до врегулювання ситуації не братимуть участь у засіданнях комітету

Міністерство охорони здоров'я України закликає спікера Верховної ради України Андрія Парубія вирішити критичну ситуацію у парламентському комітеті з питань охорони здоров'я. Про це міністерство написало у своєму Facebook.

Зокрема, у міністерстві зазначили, що на засіданні комітету ВР з питань охорони здоров’я, що відбулось 4 вересня, заступник міністра з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина, яка на цьому засіданні представляла в.о. міністра, та інші представники МОЗ були позбавлені можливості відповідати на запитання та висловлювати свою позицію, що підтверджує стенограма засідання комітету.

МОЗ закликає Парубія вирішити критичну ситуацію у комітеті з охорони здоров'я

"Мовчіть, я не хочу вас слухати взагалі", "помовчіть, якщо ви хочете добитися чого-небудь", "ви не в себе в сім’ї, ви на засіданні комітету. Чоловіка будете перебивати свого або Супрун. Тому послухайте, що я вам скажу" – це… фрази зі звернення народного депутата Ігора Шурми до заступника міністра Ольги Стефанишиної на засіданні комітету", - сказано у повідомленні.

Крім того, як вказує міністерство, на засіданні комітету 5 червня 2018 року Олег Мусій, окрім інших звинувачень на адресу представників МОЗ України та уряду, оперував фразами про фашизм, зокрема "Ви професійніші здається трошки, ніж оці невігласи і вбивці-фашисти, які засіли в міністерстві охорони здоров'я".

У зв'язку з наведеними ситуаціями МОЗ України звернулося з офіційним листом до голови ВР Парубія і закликало його вирішити критичну ситуацію, що склалася у парламентському комітеті.

"Подібна поведінка вищезгаданих народних депутатів України в профільному комітеті, на превеликий жаль, є регулярною та всіляким чином підтримується головою комітету Богомолець О. В. Це не лише ставить під сумнів ефективність проведення засідань, а повністю нівелює розгляд порушених питань і унеможливлює проведення конструктивного цивілізованого діалогу з комітетом", - сказано у листі.

У МОЗ наголосили, що до врегулювання ситуації не братимуть участь у засіданнях комітету.

"Ми вимушені звернутися до Вас із проханням допомогти вирішити критичну ситуацію, що склалася у комітеті з питань охорони здоров'я. До врегулювання зазначеної проблеми Міністерство охорони здоров'я вважає участь у засіданнях комітету недоцільною", - підкреслюється у листі міністерства.

Нагадаємо, Верховна рада України підтримала в другому читанні законопроект №4074 "Про внесення змін до статті 9 Закону України" Про лікарські засоби "(щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів)".

Як писало РБК-Україна, Кабінет міністрів України вніс до Верховної ради законопроект про скасування спеціальних дозволів на заняття народною медициною.