Голова МВФ закликала країни ЄС створити резерв на чорний день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ закликала країни ЄС створити резерв на чорний день

Світ
596
В майбутньому країни Європи зіткнуться з новою кризою, для боротьби з якою потрібно розвивати взаємодію фінансових систем країн-членів ЄС і працювати над фіскальною системою, заявила голова МВФ Крістін Лагард.
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард запропонувала країнам-членам єврозони створити спільний фонд для фінансування можливих антикризових заходів. На її думку, це допоможе згладити негативні наслідки майбутньої кризи, передає Reuters.
За словами Лагард, створення спільного фонду допоможе пережити членам єврозони “похмурі дні”. Голова МВФ визнає “стійкий підйом, що поширився по всьому світу”, однак вважає, що у людства з’явилися нові загрози.
“Подумайте про зростання популізму і кількості короткозорих, які закликають до протекціонізму”, – закликала вона.
Лагард впевнена, що в майбутньому країни Європи зіткнуться з новою кризою. Для боротьби з нею, на її думку, потрібно розвивати взаємодію фінансових систем країн-членів союзу і працювати над фіскальною системою.
Крім того, для подолання кризи, переконана Лагард, необхідно і створення антикризового фонду. Відрахування до нього країни єврозони повинні здійснювати регулярно, поки у них вистачає на це коштів. Пізніше при виникненні потреби держави будуть черпати з нього ресурси.
Голова МВФ також попередила, що після остаточного виходу Великобританії з ЄС може змінитися структура ринку континенту.
“Одним з наслідків Brexit стане те, що багато фінансових послуг, швидше за все, переїдуть в континентальну Європу в найближчі місяці”, – вважає вона.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас