Junior or Middle? Хто зараз найбільш затребуваний в IT (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Junior or Middle? Хто зараз найбільш затребуваний в IT (інфографіка)

Особисті фінанси
1240
Наразі фахівців на ринку IT багато, але в дефіциті висококваліфіковані фахівці.
Про це розповіла Ірина Кононенко, молодший віце-президент, керівник Talent Acquisition Group, GlobalLogic в Україні.
“Кількість вакансій на ринку зросла в два рази за останній квартал. Ми не тільки досягли докарантинного рівня, але і виходимо за його межі. Кількість вакансій в середньому приростає з кроком в 30%, в той час як кількість самих інженерів – лише на 18% . В IT-індустрії відчувається голод на більш професійно підготовлені кадри. Зараз компанії перебувають у пошуку фахівців Middle і Senior, це інженери від 2 і 5 років відповідно”, – заявила Ірина Кононенко.
Junior or Middle? Хто зараз найбільш затребуваний в IT (інфографіка)
“Зараз дуже великий бум на всі напрямки. В першу чергу це Python, Automation QA, JavaScript, .NET Framework, C++, DevOps. Немає певного фокусу, що затребувана тільки одна якась сфера. З огляду на великий попит на фахівців, сам процес пошуку досить тривалий”, – резюмує експерт.
На що здобувачі зазвичай звертають увагу при пошуку IT-фахівця:
  • популярність технології. Наприклад, зараз популярний напрям DevOps. Попит на них зріс дуже швидко, але кількість самих фахівців на ринку не збільшилася;
  • складність самої технології. Чим вужча спеціальність, тим тяжче знайти правильного фахівця. Наприклад, С++, частка таких фахівців на ринку досягає всього 5%. З року в рік цей відсоток не змінюється;
  • важливі не тільки технологічні знання, а й soft skills. Це гнучкі навички, особистісні дані людини: вміння працювати в команді, вміння швидко приймати рішення, правильно розставляти акценти, емоційний інтелект, здатність до навчання і так далі.
Junior or Middle? Хто зараз найбільш затребуваний в IT (інфографіка)
Як зазначила Тетяна Хряпіна, керівник відділу навчання GlobalLogic в Україні та країнах EMEA, за підрахунками компанії, щоб пройти шлях від Junior до Senior, необхідно близько 7 років.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України оприлюднило зміни до наказу від 19 березня 2020 року № 283, що спрощують процедуру імміграції для іноземних фахівців, які бажають працювати в Україні.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас